Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ongeregeldheden in Westzaanse gevangenis wegens coronamaatregelen

Ongeregeldheden in Westzaanse gevangenis wegens coronamaatregelen

WESTZAAN (ANP) - In de gevangenis van Westzaan zijn maandagmiddag ongeregeldheden uitgebroken. Gedetineerden uitten hun onvrede over de coronamaatregelen en gooiden onder meer met eieren. Dat bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving door NH Nieuws.

"Toen de gevangenismedewerkers ingrepen, raakte één van hen lichtgewond aan een hand", aldus de DJI-woordvoerder. "En van een andere medewerker sneuvelde de bril." Vier gedetineerden zijn voor hun rol bij de ongeregeldheden in isolatie geplaatst. "Van vier andere gedetineerden wordt de mogelijke betrokkenheid onderzocht", aldus de DJI-woordvoerder.

De gedetineerden mogen vanwege de coronamaatregelen niet van hun afdeling. Hun dagprogramma is daardoor beperkt. Ze konden bijvoorbeeld niet sporten, aldus de woordvoerder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Queen wil schilderijen Cuyp bijtijds terug wegens jubileum

DORDRECHT (ANP) - Het Dordrechts Museum kan de tot de lockdown goedbezochte expositie In het licht van Cuyp met twee maanden verlengen, ondanks de vele bruiklenen. De meeste mochten langer blijven van de eigenaren. Slechts vijf moesten er terug, al kunnen ze wel worden vervangen door andere topstukken. De Britse koningin Elizabeth leende twee schilderijen van de hand van Aelbert Cuyp (1620-1691), maar wil ze wel bijtijds terug, volgens het museum wegens haar regeerjubileum. Dan moet Buckingham Palace tiptop in orde zijn.

5 minuten geleden
Mensen regelen hun medische zaken steeds vaker online

DEN HAAG (ANP) - Mensen gaan steeds vaker het internet op om hun medische zaken te regelen. Ze plannen online bijvoorbeeld een afspraak met hun huisarts in, lezen er hun medische dossier of halen een herhaalrecept.

8 minuten geleden
Ruim 43 miljoen boeken verkocht; online in lift, krimp bij papier

AMSTERDAM (ANP) - In 2021 zijn in ons land meer dan 43 miljoen boeken verkocht (alle talen samen, zowel fysiek als in e-vorm). Er ging voor een totaalbedrag van 647 miljoen euro van de hand. Dat becijferde de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). In 2020 werden er 41 miljoen boeken verkocht voor 597 miljoen.

11 minuten geleden
Advies: stel kwaliteit leven burger centraal in visie op corona

DEN HAAG (ANP) - Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) hebben het kabinet donderdag opgeroepen om snel te komen met een langetermijnvisie voor corona. Hierin zou de kwaliteit van het leven van burgers centraal moeten komen te staan.

12 minuten geleden
Sanne Wallis de Vries: fijne kennismaking met staatssecretaris

AMSTERDAM (ANP) - Het gesprek dat staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) woensdagavond heeft gehad met onder anderen cabaretiers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge is eerstgenoemde goed bevallen. "Het was een fijne kennismaking", vertelt Wallis de Vries na afloop aan het ANP.

2 uur geleden
Kabinet met nachthoreca in gesprek over 1G

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat in overleg met de nachthoreca om te kijken of ze geholpen zouden zijn met 1G-beleid. Dat heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers toegezegd tijdens het coronadebat. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken had gevraagd of de sector misschien weer zou kunnen heropenen als alle bezoekers zich laten testen voordat ze naar binnen gaan, al vindt ze de oplossing "niet ideaal".

4 uur geleden
Mona Keijzer in maart lijstduwer bij CDA Edam-Volendam

EDAM-VOLENDAM (ANP) - Mona Keijzer is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart lijstduwer van het CDA in de gemeente Edam-Volendam. De voormalig staatssecretaris en voormalig Tweede Kamerlid voor dezelfde partij staat op nummer 19 op de kandidatenlijst.

6 uur geleden