Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onduidelijkheid over corona levert veel Nederlanders stress op

Onduidelijkheid over corona levert veel Nederlanders stress op

THOLEN - Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen maakt zich zorgen om het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het Zilveren Kruis. De onzekerheid over hoe lang de situatie rondom het coronavirus nog gaat duren en de angst dat iemand van het gezin ziek wordt legt veel druk op het gezinsleven.

Van de gezinnen met schoolgaande kinderen ervaren ouders met kinderen op de basisschool de meeste stress. 48 procent van hen geeft aan meer stress te voelen sinds er verregaande maatregelen zijn getroffen door het kabinet. Dit en meer blijkt uit onderzoek van DirectResearch in opdracht van Zilveren Kruis. Al een aantal weken zitten kinderen noodgedwongen thuis. Vanavond maakt Rutte bekend voor hoe lang de scholen nog dicht blijven.

Werk en kinderen 

Nu veel kinderen thuis zitten, komen er voor ouders extra taken op hun bord. Daarnaast moeten zij  vaak ook hun reguliere werk nog blijven uitvoeren. Het helpen van de kinderen met hun schooltaken brengt voor 37 procent van de ouders met basisschoolkinderen druk met zich mee. 43 procen van de ouders geeft aan zich zorgen te maken over de combinatie van het schoolwerk van de kinderen en hun eigen werk. Ook het stressniveau ligt voor ouders met kinderen in deze leeftijdscategorie flink hoger dan bij ouders met jongere of oudere kinderen (48 procent tegenover 38 procent gemiddeld). Als gevolg hiervan hebben deze ouders ook meer last van een korter lontje (45 procent) dan ouders die geen kinderen op de basisschool hebben (28 procent).

Uit het onderzoek blijkt dat veel ouders maatregelen nemen om de stress binnen het gezin te verminderen. Zo brengt probeert 41 procent meer structuur en ritme aan, laat 34 procent waar mogelijk de kinderen buiten spelen, let 22 procent er op dat de kinderen goede voeding binnen krijgen en voldoende drinken. Ook probeert 16 procent van de ouders hun kinderen zoveel mogelijk individuele aandacht geven. Ten slotte laat 14 procent hun kinderen uit slapen. 

Verbondenheid

Ondanks dat ruim een kwart (27 procent) van de ouders aangeeft dat er meer irritaties zijn in huis halen ouders ook mooie lessen uit deze coronacrisis. Tweederde van de ouders is meer bewust geworden van de waarde van hun gezin. 

Tips

Jan-Willem Evers, directeur bij Zilveren Kruis geeft iedereen die stress heeft door de coronacrisis een aantal tips. "Het coronavirus zet de wereld op zijn kop. Als je door stress en zorgen mentaal niet lekker in je vel zit, dan heeft dit ook impact op je gezondheid. Dit onderzoek laat zien dat men zich zorgen maakt en veel stress ervaart. Zilveren Kruis biedt op haar website een platform met praktische tips wat je zelf kunt doen, initiatieven waar je gebruik van kunt maken en antwoorden op veelgestelde vragen. Door informatie, inzicht, praktische handvatten en (h)erkenning te bieden, hopen we mensen gerust te kunnen stellen en hen een steuntje in de rug bieden." 

Meer uit Tholen

Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

2 uur geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

20 uur geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

23 uur geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

1 dag geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

1 dag geleden
Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

1 dag geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

2 dagen geleden