Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar piloten gecrasht toestel Istanbul

Onderzoek naar piloten gecrasht toestel Istanbul

ISTANBUL (ANP/DPA) - Na het vliegtuigongeluk in Istanbul met drie doden, is een onderzoek ingesteld tegen de twee gewonde piloten. De staatsaanklager stelt een onderzoek in naar "nalatig handelen met doden en gewonden van meer dan één persoon tot gevolg", meldde staatspersagentschap Anadolu donderdag.

Een van de piloten raakte lichtgewond, de ander zwaar, zo werd gezegd. Ze worden als verdachten gehoord zodra hun toestand na medische behandeling dat toelaat.

Het toestel van de Turkse prijsvechter Pegasus Airlines was tijdens de landing woensdag op de luchthaven Sabiha Gökcen doorgegleden en in stukken gebroken. Volgens officiële cijfers kwamen drie mensen daarbij om het leven en raakten 180 anderen gewond. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De directeur van de luchtvaartmaatschappij, Mehmet Tevfik Nane, zei: "Dergelijke incidenten gebeuren niet alleen om één reden, maar door een combinatie van verschillende factoren."

Anadolu meldde verder dat vier luchthavenmedewerkers worden ondervraagd over het ongeval. Daarnaast wordt onderzocht of de landingsbaan geschikt was om te landen, of er schade was aan het vliegtuig en onder welke weersomstandigheden het vliegtuig was geland. Woensdagavond was het stormachtig en regenachtig in Istanbul.

Meer uit Buitenland

Ierse en Noorse media: woensdag erkenning Palestijnse staat

DUBLIN/OSLO (ANP/AFP) - Ierland en Noorwegen zullen woensdag officieel de Palestijnse staat erkennen, melden Ierse en Noorse media. De Ierse premier Simon Harris houdt om 09.00 uur een persconferentie waarin hij die aankondiging zou doen.

13 minuten geleden
Vietnam heeft voormalige politieminister als nieuwe president

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het parlement van Vietnam heeft als verwacht To Lam, tot voor kort minister van Openbare Veiligheid, gekozen als president. Lam was vorige week door de Communistische Partij voorgedragen als nieuwe president.

2 uur geleden
Hulp geleverd via door VS gebouwde pier bereikt Palestijnen niet

WASHINGTON (ANP) - Geen van de 569 ton humanitaire hulp die op een door de VS gebouwde pier in Gaza gearriveerd is, is tot dusver uitgedeeld aan mensen in nood. Dat zei dinsdag een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

4 uur geleden
Jenny Erpenbeck wint International Booker Prize

LONDEN (ANP) - De Nederlandse schrijfster Jente Posthuma heeft naast de International Booker Prize gegrepen. De prestigieuze Britse prijs voor boeken die zijn vertaald naar het Engels ging naar de Duitse auteur Jenny Erpenbeck en haar boek Kairos.

8 uur geleden
Team van Trump verwijdert video over oprichting 'reich'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een video verwijderd van zijn socialemedia-account waarin wordt gerept over de oprichting van een 'reich' na de komende verkiezingen. Het campagneteam van zijn politieke rivaal Joe Biden spreekt schande van het filmpje, dat volgens een woordvoerster van Trump door een onoplettende medewerker online is gezet.

9 uur geleden
Israël draait maatregelen tegen persbureau AP terug

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Israël komt terug op maatregelen tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP). De autoriteiten maakten bekend dat afgepakte camera-apparatuur wordt teruggegeven.

10 uur geleden
Rusland oefent met gebruik tactische kernwapens dicht bij Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische strijdkrachten zijn naar eigen zeggen "niet ver van Oekraïne" begonnen met oefeningen voor het praktische gebruik van tactische kernwapens. Eerder deze maand werd in Moskou aangekondigd dat die oefeningen worden gehouden als gevolg van westerse provocaties en bedreigingen.

14 uur geleden