Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar piloten gecrasht toestel Istanbul

Onderzoek naar piloten gecrasht toestel Istanbul

ISTANBUL (ANP/DPA) - Na het vliegtuigongeluk in Istanbul met drie doden, is een onderzoek ingesteld tegen de twee gewonde piloten. De staatsaanklager stelt een onderzoek in naar "nalatig handelen met doden en gewonden van meer dan één persoon tot gevolg", meldde staatspersagentschap Anadolu donderdag.

Een van de piloten raakte lichtgewond, de ander zwaar, zo werd gezegd. Ze worden als verdachten gehoord zodra hun toestand na medische behandeling dat toelaat.

Het toestel van de Turkse prijsvechter Pegasus Airlines was tijdens de landing woensdag op de luchthaven Sabiha Gökcen doorgegleden en in stukken gebroken. Volgens officiële cijfers kwamen drie mensen daarbij om het leven en raakten 180 anderen gewond. De precieze oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. De directeur van de luchtvaartmaatschappij, Mehmet Tevfik Nane, zei: "Dergelijke incidenten gebeuren niet alleen om één reden, maar door een combinatie van verschillende factoren."

Anadolu meldde verder dat vier luchthavenmedewerkers worden ondervraagd over het ongeval. Daarnaast wordt onderzocht of de landingsbaan geschikt was om te landen, of er schade was aan het vliegtuig en onder welke weersomstandigheden het vliegtuig was geland. Woensdagavond was het stormachtig en regenachtig in Istanbul.

Meer uit Buitenland

11 miljoen kinderen in Jemen afhankelijk van humanitaire hulp

SANAA (ANP/DPA) - UNICEF heeft honderden miljoenen euro's nodig om de kinderen in Jemen ook dit jaar te kunnen helpen. Volgens de VN-kinderrechtenorganisatie zijn 11 miljoen kinderen afhankelijk van humanitaire hulp in het door oorlog verscheurde Jemen. UNICEF waarschuwde vrijdag dat 2,3 miljoen Jemenitische kinderen aan ondervoeding lijden. Meer dan 540.000 kinderen zijn zo zwaar ondervoed dat hun levens gevaar lopen als ze geen hulp krijgen.

2 uur geleden
13 doden bij politie-inval in Rio de Janeiro

BRASILIA (ANP) - Bij een politie-inval in een krottenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen, onder wie een leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië, aldus de plaatselijke autoriteiten. "Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen", vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.

5 uur geleden
EU-leiders sluiten eerste dag top in Brussel ongewoon vroeg af

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders hebben de eerste dag van hun top in Brussel afgesloten. Op het ongewoon vroege tijdstip van kwart over negen donderdagavond hadden de 27 hun gezamenlijke conclusies over onder meer Oekraïne, concurrentiekracht, energie en migratie afgetekend. "Ja inderdaad! We zijn eens op tijd klaar", zei premier Mark Rutte na afloop aangenaam verrast. EU-toppen zijn doorgaans uitputtingsslagen die tot diep in de nacht doorgaan.

6 uur geleden
Begrafenis in Berlijn van nazi-slachtoffers na vondst botten

BERLIJN (ANP) - In Berlijn is donderdag een openbare begrafenis gehouden voor slachtoffers van misdaden gepleegd in naam van de wetenschap. Dit volgt na de ontdekking van duizenden botten die vermoedelijk afkomstig zijn van slachtoffers van medische experimenten door de nazi's. Vijf kisten met zo'n 16.000 botfragmenten werden begraven op de Waldfriedhof-begraafplaats in de Berlijnse buitenwijk Dahlem.

7 uur geleden
Israël wil ondanks protesten door met juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR/AFP) - De Israëlische regering is vastbesloten door te gaan met de omstreden juridische hervormingen waar al drie maanden tegen wordt geprotesteerd. Premier Benjamin Netanyahu zei dat in een televisietoespraak waarin hij ook verklaarde "er alles aan te doen om de situatie te kalmeren en voor eenheid te zorgen".

11 uur geleden
VN-chef waarschuwt EU om China niet in isolement te dringen

BRUSSEL (ANP) - Secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties heeft er volgens ingewijden bij de leiders van de EU op aangedrongen China niet te isoleren. De VN-chef waarschuwde er op de EU-top in Brussel voor zich daar niet toe te laten verleiden door de Verenigde Staten.

14 uur geleden
Media: besluit over vervolging ex-president Trump niet in zicht

NEW YORK (ANP/RTR) - Een besluit over de vervolging van de Amerikaanse oud-president Donald Trump in de zaak rond zwijggeld voor een pornoster, is nog steeds niet in zicht. Een speciale jury in New York zal zich deze donderdag niet over de kwestie buigen, melden Amerikaanse media. Zij houden nu rekening met volgende week.

15 uur geleden