Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar instorten tribune NEC, aanhoudingen na rellen

Onderzoek naar instorten tribune NEC, aanhoudingen na rellen

NIJMEGEN (ANP) - De eerste voetbalderby na ruim vier jaar tussen NEC en Vitesse is zondag flink uit de hand gelopen. Bij het Goffertstadion in Nijmegen braken rellen uit, waarbij vele tientallen NEC-aanhangers de confrontatie met de politie zochten na de verloren wedstrijd (0-1). Vitesse-supporters kwamen met de schrik vrij toen het onderste deel van de tribune waarop ze aan het springen waren, instortte.

Onder de tribune stond een container. Daardoor stortte de tribune niet nog meer in en maakten de fans van de Arnhemse club een niet nog grotere val. Gewonden vielen er niet. "Containers lijken erger te hebben voorkomen, er gaat wel van alles door je hoofd heen", zei algemeen directeur Wilco van Schaik tegen de NOS.

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil snel weten hoe het mis kon gaan met de tribune. "Ik ben erg geschrokken van wat er gebeurd is", aldus Bruls, die het duel met zijn Arnhemse collega Ahmed Marcouch in het stadion bezocht. "Gelukkig is er voor zover nu bekend niemand gewond geraakt. Ik wil dat zo spoedig mogelijk onderzocht wordt wat hier gebeurd is."

Eigendom gemeente

Het huidige Goffertstadion ging in het najaar van 1999 open. Er is plek voor 12.500 toeschouwers. Het stadion is eigendom van de gemeente Nijmegen.

Na het duel ging het buiten het stadion mis. NEC-aanhangers vernielden een politiebus en gooiden met stokken en stenen naar agenten. De politie heeft verschillende charges uitgevoerd.

Bussen van de Vitesse-aanhang moesten in de bussluis van het Goffertstadion wachten tot de situatie buiten weer rustig was. Ook mocht een aantal supporters het stadion niet verlaten. Ze werden in groepjes naar een andere uitgang gebracht, aldus NEC. Dat is nodig vanwege de veiligheid, want via de gewone uitgangen zouden ze rechtstreeks in de groep relschoppers terecht komen.

Diverse confrontaties

In de aanloop naar de derby waren er diverse confrontaties geweest tussen supporters van beide rivaliserende clubs. Zo werd er onder meer over en weer slachtafval gedumpt. In de nacht van zaterdag op zondag zou er een vechtpartij tussen Nijmegenaren en Arnhemmers zijn geweest op een industrieterrein in Arnhem-Zuid. Er is een gewonde gevallen, maar de politie zoekt nog uit of er sprake is geweest van een afgesproken treffen.

De rust keerde in de loop van de zondagavond terug rond De Goffert. De politie meldt later op de avond hoeveel mensen zijn gearresteerd.

Meer uit Binnenland

KOZP: pieten steeds minder geschminkt met sinterklaasvieringen

DEN HAAG (ANP) - Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

13 minuten geleden
Opvang voor asielzoekers in Breda fors uitgebreid

BREDA (ANP) - Een noodopvang voor asielzoekers in Breda wordt uitgebreid van 150 naar 500 plekken. De evenementenlocatie Breepark is bovendien langer beschikbaar. De opvang zou eind dit jaar sluiten, maar dat is verlengd tot half maart.

26 minuten geleden
Adviesbureau KPMG onderzoekt gedrag Gelderse commissaris

ARNHEM (ANP) - Het adviesbureau KPMG gaat het onderzoek uitvoeren naar het gedrag van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends. Dat onderzoek start op 12 december, laat de provincie weten.

51 minuten geleden
Noodopvang asielzoekers Ter Apel in studentencomplex Groningen

GRONINGEN (ANP) - De crisisopvang voor asielzoekers in Groningen komt in studentenhuisvestingscomplex The Village aan de Peizerweg. De opvang gaat donderdag open en moet onderdak bieden aan tachtig tot honderd asielzoekers uit onder andere Syrië, Eritrea, Somalië, Iran, Irak en Jemen. Naar verwachting blijven de asielzoekers zo'n drie maanden in de opvang in afwachting van plaatsing in een regulier asielzoekerscentrum.

1 uur geleden
Advocaat: tweede man in zaak-Gino onterecht als verdachte gezien

MAASTRICHT (ANP) - Youri F., de man die in juni van dit jaar werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van de Limburgse Gino (9), is onterecht als verdachte aangemerkt. Zijn advocaat bevestigt berichtgeving hierover van RTL Boulevard. Dinsdag is de zogeheten sepotbeslissing van het Openbaar Ministerie binnengekomen, meldt ze.

1 uur geleden
Rederij en watertaxi nemen aanbevelingen Onderzoeksraad ter harte

DEN HAAG (ANP) - Rederij Doeksen en Watertaxi De Bazuin zeggen het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) naar aanleiding van het dodelijke ongeluk tussen twee schepen in oktober vorig jaar "ter harte" te nemen. Bij de aanvaring tussen de snelboot Tiger van Doeksen en watertaxi De Stormloper kwamen drie mannen en een jongen van 12 om het leven. Het lichaam van de jongen werd nooit gevonden.

2 uur geleden
Ontvoerde Haagse man gevonden in België, ontsnapt uit woning

DEN HAAG (ANP) - De 27-jarige man uit Den Haag die sinds 26 november was vermist, is woensdag in België ontsnapt uit een woning aan zijn ontvoerders. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, meldt de politie.

2 uur geleden