Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar anderhalvelijnszorg in Tholen

Onderzoek naar anderhalvelijnszorg in Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen gaat het gesprek aan met verschillende huisartsen in de gemeente om te bekijken of er een vorm van anderhalvelijnszorg aangeboden kan worden op het eiland. Dat laat wethouder Jan Harmsen weten.

Het Bravis Ziekenhuis is op dit moment nog op zoek naar een locatie voor de bouw van één hoofdlocatie. Dat nieuwe ziekenhuis kan in Bergen op Zoom terechtkomen, maar de kans bestaat ook dat de nieuwe locatie zich in Roosendaal gaat bevinden. “Wij hebben bij het bestuur van het Bravis Ziekenhuis nadrukkelijk aangegeven dat we het ziekenhuis graag zo dicht mogelijk bij Tholen willen houden om de best mogelijke zorg aan onze inwoners te kunnen bieden”, stelt wethouder Harmsen.

In dat gesprek met het Bravis Ziekenhuis is tevens gesproken over de mogelijkheid om anderhalvelijnszorg te introduceren op het eiland. ”Dat hebben we al eerder besproken, maar nu hebben we daar serieus antwoord op gekregen”, vertelt Harmsen. Anderhalvelijnszorg is een combinatie van de specialistische zorg die je in een ziekenhuis kan krijgen met de toegankelijkheid van eerstelijnszorg zoals een huisarts. Daarom wil de wethouder binnenkort met de huisartsen rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken. “Je kan daarbij denken aan specialisten die aan huis komen of specialisten die spreekuur houden in de gemeente. Maar, we willen nu eerst bekijken welke vorm mogelijk is en welke vorm bij ons als gemeente past.”

Meer uit Tholen

Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

4 uur geleden
Dakpannen waaien weg door de harde windstoten in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan de Gareelmakersdreef zijn maandagmiddag de dakpannen van de woning afgewaaid. De brandweer is ter plaatse gekomen om te helpen.

19 uur geleden
N286 tussen Smerdiek en Stavenisse twee weken op slot voor werkzaamheden

SINT-MAARTENSDIJK - De Provincie Zeeland voert vanaf vandaag werkzaamheden uit aan de N286 tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse. De waterdoorgang onder de provinciale weg moet worden vervangen om verzakkingen aan het wegdek te voorkomen. De weg is tot en met vrijdag 26 april afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Sint-Annaland met gele borden.

23 uur geleden
Opgelet: Bergse Diepsluis en brug vanaf vandaag afgesloten voor verkeer

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - De brug over de Bergse Diepsluis in de Oesterdam (N659) is vanaf vandaag ruim een week dicht voor werkzaamheden. Rijkswaterstaat gaat dan een nieuwe slijtlaag aanbrengen. De werkzaamheden leiden tot hinder voor weg- en scheepvaartverkeer. De extra reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

1 dag geleden
Code geel maandag en dinsdag vanwege onweersbuien met zware windstoten

THOLEN - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met zware windstoten in Zeeland van maandagmiddag tot dinsdagochtend. De windsnelheden liggen tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Vanaf het middaguur geldt code geel voor het hele land.

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Uitvaartzorg Chris Zorge: 'Ik werd getriggerd door het vak' [KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Chris Zorge van Uitvaartzorg Chris Zorge.

2 dagen geleden
Graspollenseizoen zeer vroeg van start: Dit zijn 8 tips tegen hooikoortsklachten

BERGEN OP ZOOM - Het eerste graspollen zit deze week in de lucht en kan bij wie erg gevoelig is al hooikoortsklachten veroorzaken. De start van het graspollenseizoen is daarmee zeer vroeg! Komende weken zal de overlast geleidelijk toenemen. De piekperiode van het graspollenseizoen begint dit jaar waarschijnlijk drie weken eerder dan normaal.

2 dagen geleden