Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek naar anderhalvelijnszorg in Tholen

Onderzoek naar anderhalvelijnszorg in Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen gaat het gesprek aan met verschillende huisartsen in de gemeente om te bekijken of er een vorm van anderhalvelijnszorg aangeboden kan worden op het eiland. Dat laat wethouder Jan Harmsen weten.

Het Bravis Ziekenhuis is op dit moment nog op zoek naar een locatie voor de bouw van één hoofdlocatie. Dat nieuwe ziekenhuis kan in Bergen op Zoom terechtkomen, maar de kans bestaat ook dat de nieuwe locatie zich in Roosendaal gaat bevinden. “Wij hebben bij het bestuur van het Bravis Ziekenhuis nadrukkelijk aangegeven dat we het ziekenhuis graag zo dicht mogelijk bij Tholen willen houden om de best mogelijke zorg aan onze inwoners te kunnen bieden”, stelt wethouder Harmsen.

In dat gesprek met het Bravis Ziekenhuis is tevens gesproken over de mogelijkheid om anderhalvelijnszorg te introduceren op het eiland. ”Dat hebben we al eerder besproken, maar nu hebben we daar serieus antwoord op gekregen”, vertelt Harmsen. Anderhalvelijnszorg is een combinatie van de specialistische zorg die je in een ziekenhuis kan krijgen met de toegankelijkheid van eerstelijnszorg zoals een huisarts. Daarom wil de wethouder binnenkort met de huisartsen rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken. “Je kan daarbij denken aan specialisten die aan huis komen of specialisten die spreekuur houden in de gemeente. Maar, we willen nu eerst bekijken welke vorm mogelijk is en welke vorm bij ons als gemeente past.”

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

10 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

13 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden