Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek: meeste Duitsers zien AI niet als gevaar voor baan

Onderzoek: meeste Duitsers zien AI niet als gevaar voor baan

STUTTGART (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers is niet bang dat hun baan in gevaar komt omdat ze volledig worden vervangen door kunstmatige intelligentie. Dat meldt advies- en accountantsbureau E&Y op basis van onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat 67 procent van de ondervraagden geen angst heeft dat ze worden vervangen door machines of technologie.

Bijna een kwart van de respondenten zei wel bang te zijn dat ze vervangen kunnen worden door Artificial Intelligence (AI) op de werkplaats. Verder denkt meer dan 40 procent dat AI hun werk juist makkelijker zal maken. "De rijkdom aan mogelijke toepassingen van kunstmatige intelligentie heeft het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de wereld van werk", aldus technologie-expert Olaf Riedel van EY in een toelichting.

Volgens hem zijn er tal van kansen voor bedrijven, medewerkers en klanten. "Maar het is ook duidelijk dat werkprofielen gaan veranderen: er komen nieuwe banen bij, andere worden overbodig", aldus Riedel. "Het is daarom belangrijk om de zorgen van mensen serieus te nemen en in een vroeg stadium maatregelen te nemen voor de bijscholing en kwalificatie van werknemers."

Uit onderzoek van bedrijfsadviseur Boston Consulting Group dat eerder deze week naar buiten kwam, werd bekend dat ook bijna een kwart van de Nederlandse werknemers denkt dat hun baan in de toekomst in gevaar kan komen door AI. Ongeveer zeven op de tien denken dat hun baan waarschijnlijk zal veranderen door kunstmatige intelligentie, aldus dat onderzoek.

Meer uit Buitenland

Hamas neemt voorstel Israël rond staakt-het-vuren in beschouwing

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft het laatste Israëlische tegenvoorstel rond een mogelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook en de vrijlating van gijzelaars ontvangen en gaat het bestuderen. Dat heeft de militante groepering zaterdag bekendgemaakt.

2 uur geleden
Blinken: aanwijzingen dat China verkiezingen VS wil beïnvloeden

BEIJING (ANP) - De Verenigde Staten is bewijs onder de aandacht gekomen dat China de aankomende verkiezingen probeert "te beïnvloeden en zich in te mengen". Dat zei VS-minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken tegen nieuwszender CNN aan het einde van een driedaags bezoek in China.

4 uur geleden
NBC: Israël bombardeert 'veilige' plekken in Gaza

NEW YORK (ANP) - Israël voert regelmatig dodelijke bombardementen uit in zones van de Gazastrook die het zelf als veilig heeft aangemerkt. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender NBC News vastgesteld na eigen onderzoek.

5 uur geleden
China gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken Hamas en Fatah

BEIJING (ANP/RTR) - China wordt gastheer voor Palestijnse eenheidsgesprekken tussen de islamitische groep Hamas en zijn seculiere rivaal Fatah. Dat bevestigen vertegenwoordigers van beide groepen en een in Beijing gevestigde diplomaat tegen persbureau Reuters.

7 uur geleden
VS kondigen onderdeel nieuw militair hulppakket Oekraïne aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft vrijdag 6 miljard dollar aan nieuwe militaire hulp voor Oekraïne aangekondigd. Het gaat onder meer om munitie, antidronesystemen en ondersteuning voor onderhoud van militair materieel.

10 uur geleden
België wil nog dit jaar eerste F-16's aan Oekraïne leveren

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische regering streeft ernaar dit jaar al de eerste F-16's aan Oekraïne te leveren. België was eerder van plan om de gevechtsvliegtuigen vanaf 2025 te leveren.

10 uur geleden
Israël geeft gijzelaarsdeal 'laatste kans', anders invasie Rafah

DOHA (ANP/RTR) - Israëlische functionarissen zouden hun Egyptische collega's vrijdag hebben verteld dat Israël bereid is onderhandelingen met Hamas over de uitwisseling van gijzelaars en gevangenen "een laatste kans" te geven. Mocht een deal met Hamas niet snel worden bereikt, dan gaan de Israëli's door met hun invasie van Rafah, in het zuiden van Gaza. Dat meldt het Amerikaanse mediaplatform Axios op basis van twee Israëlische functionarissen.

11 uur geleden