Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderzoek dood jongetje Neeltje Jans nog gaande

Onderzoek dood jongetje Neeltje Jans nog gaande

NEELTJE JANS - Op het voormalige werkeiland Neeltje Jans wordt door de politie nog altijd onderzoek gedaan rond de plek waar daar gisteravond het levenloze lichaam van de Belgische kleuter Dean uit Sint-Niklaas.

Het lichaam van het 4-jarige jongetje werd maandagavond rond 22.00 uur gevonden op een afgelegen plek in de buurt van het water aan de rand van een stuk duingebied nabij de Faelweg. De politie trof de jongen aan nadat eerder op de dag de vermoedelijke ontvoerder, een 34-jarige man, werd aangehouden nadat melding was gemaakt van een verdachte situatie. Dat gebeurde in Meerkerk. Tussen de arrestatie en de vondst zat een kleine acht uur. In dat tijdsbestek wist de politie de vermoedelijke locatie van het jongetje te achterhalen en een zoekactie op poten te zetten met onder meer een politiehelikopter.

Direct na de vondst werd de omgeving afgezet. Bij de toegang tot het te rrein waar het lichaam werd ontdekt, werden in opdracht van de politie zwarte schermen geplaatst. Dit gebeurde nadat een speciale Plaats Delict Unit van de politie het terrein op was gereden. Rechercheurs in witte overalls deden vannacht direct onderzoek. De politie liet immers al snel weten er vanuit te gaan dat het gevonden lichaam dat van Dean was, maar dat moest nog wel definitief worden vastgesteld. Ook was de exacte doodsoorzaak nog onderwerp van onderzoek.

Op dit moment wordt op Neeltje Jans nog altijd onderzoek gedaan. In de tussentijd berichtten zowel Nederlandse als Belgische media uitvoering over de zaak. Inmiddels zou ook zijn bevestigd dat de verdachte Dave de K. eerder al werd veroordeeld voor het mishandelen van een ander kind dat hierdoor destijds kwam te overlijden. De moeder van Dean zou de verdachte hebben laten oppassen omdat zij vanwege een depressie was opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Bij de Vlaamse omroep VTM zei ze in een interview dat ze de verdachte volledig vertrouwde. Ze deed dan ook nog tevergeefs een oproep aan de verdachte om het jongetje terug te brengen.

Meer uit Beveland

Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

4 uur geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

21 uur geleden
Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

1 dag geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

2 dagen geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

2 dagen geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

2 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

3 dagen geleden