Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderweg naar Santiago de Compostela ‘voor Chiel’

Onderweg naar Santiago de Compostela ‘voor Chiel’

VLISSINGEN – Na maanden van uitstellen en wachten, was afgelopen vrijdag dan eindelijk het moment daar voor Walter Kleine-Piening en René van der Est. Op de Oude Markt in Vlissingen, die vol stond met vrienden en familie, zetten zij richting Santiago de Compostela in Spanje.

De emoties waren voelbaar, maar deze gaven tegelijkertijd de motivatie om er een onvergetelijke tocht van te maken. Het was koud, de wekker ging vroeg en het gemis van het thuisfront zal zich de komende weken laten voelen, maar de twee fietsers kenden geen enkele twijfel.

Dwarslaesie

Het verhaal achter hun tocht is eerder verteld. Na een val van de trap leeft Goesenaar Michiel den Engelsman sinds een jaar met een dwarslaesie en om geld op te halen moest er iets gebeuren.

Motivatie

Walter Kleine-Peining en René van der Est droomden al langer van een avontuurlijke reis. Zichtbaar geëmotioneerd vertelde zwager René waarom ze hun droom moesten koppelen aan dit goede doel. "Het is moeilijk. Als je ziet wat Chiel niet kan en wij wel, dan moet je het wel doen. Er zullen moeilijke momenten komen, maar dit is genoeg motivatie om door te gaan. Kijk alleen al naar alle mensen die zijn gekomen."

Opgelucht

De twee waren om half acht ’s ochtends vertrokken in Kamperland, de eerste twee stempels waren al binnen. Het volgende doel was de boot van 11.18 uur. Walter was er al dagen mee bezig. "Opgelucht dat we kunnen vertrekken en straks lekker onderweg zijn. Ik heb al dagen weinig geslapen."

Vanaf de Sint Jacobskerk in Vlissingen krijgen ze 2486 kilometer voor de kiezen, alvorens ze het bedevaartsoord in Spanje bereiken. Hoewel ze er een beetje tegenop zagen, hadden ze er ook heel veel zin in. "Het wordt ook heel gezellig. Benieuwd naar wat we onderweg allemaal gaan beleven, waar we gaan slapen en hoelang we er over gaan doen."

Succeswensen

Na een verdiend bakje koffie, cadeautjes en de nodige succeswensen was het even na tien uur tijd om echt te vertrekken. Onder luid applaus verdwenen de twee helden aan de horizon. 

Over zes of acht weken keren ze terug, tot die tijd kan iedereen digitaal meereizen en doneren via www.fietsenvoorchiel.nl.

Meer uit Beveland

Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

11 uur geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

16 uur geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

16 uur geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

18 uur geleden
Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

1 dag geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

1 dag geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

1 dag geleden