Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onderscheiding voor molenaars Hans Oele en Bas Verbiest

Onderscheiding voor molenaars Hans Oele en Bas Verbiest

KRUININGEN - Omdat ze meer dan dertig jaar vrijwilligswerk voor 'hun' molens op hun naam hebben staan, zijn molenaars Bas Verbiest en Hans Oele verrast met de 'Penning van Verdienste' van de gemeente Reimerswaal.

Wethouder Jaap Melse heeft de twee molenaars woensdag namens de gemeente Reimerswaal in het zonnetje gezet. Bas Verbiest is de molenaar van de Rozeboom in Krabbendijke. Hans Oele was tot februari molenaar van de Oude Molen in Kruiningen.

De gemeente Reimerswaal heeft de beide mannen de Penning van Verdienste toegekend op grond van de grote betekenis van hun jarenlange werkzaamheden voor het behoud van de Reimerswaalse molens.

Meer uit Reimerswaal

Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

6 uur geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

2 dagen geleden
Ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in auto op de A4

WOENSDRECHT/ RILLAND- Tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid controle van de Koninklijke Marechaussee zijn zaterdagmiddag op de A4 tussen Woensdrecht en Rilland ruim dertienduizend sigaretten en twee peppersprays aangetroffen in een auto. De 39-jarige bestuurder van het Franse voertuig is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

3 dagen geleden
Jesse (15) uit Krabbendijke is kartkampioen

KRABBENDIJKE - De vijftienjarige Jesse Polderdijk uit Krabbendijke heeft eind januari het Individueel Open Zeeuws Kart-Kampioenschap Junioren gewonnen. Jesse is nu tweeënhalf jaar bezig met de sport en heeft veel ambities voor de toekomst. Na een mooie start van het jaar kijkt hij vooruit naar een nieuw jaar gevuld met allerlei nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

5 dagen geleden
Informatieavond over opvang Oekraïense vluchtelingen in Kapelle

KAPELLE - De gemeente Kapelle houdt woensdag 28 februari een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Kapelle. Belangstellenden zijn vanaf 18.30 uur welkom in de Mozeskerk aan de Noordstraat in Biezelinge.

6 dagen geleden
Fietsster naar ziekenhuis na botsing met busje op Vierwegen bij Kapelle

KAPELLE - Op de Vierwegen bij Kapelle zijn woensdag een autmobilist en fietsster met elkaar in botsing gekomen. De fietsster raakte hierbij gewond en moest mee naar het ziekenhuis.

1 week geleden
Kapelse jeugd laat stem horen in nieuwe kindergemeenteraad

KAPELLE - Eindelijk is het zover: de gemeente Kapelle heeft een kindergemeenteraad. Vorige week zijn de kinderraadsleden plechtig geïnstalleerd en hebben ze meteen voor het eerst vergaderd.

1 week geleden