Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemersvereniging VOC zoekt nieuwe voorzitter

Ondernemersvereniging VOC zoekt nieuwe voorzitter

VLISSINGEN - Ze is al jaren het gezicht en de spil van de Vlissingse Ondernemers Centrale: Jolanda van Boven. Onder haar voorzitterschap groeide de VOC uit van een winkeliersvereniging tot een grote belangenvereniging die niet meer is weg te denken in het Vlissingse. Maar Van Boven gaat de voorzittershamer overdragen. “10 oktober is de laatste algemene ledenvergadering en dan stop ik,” aldus Van Boven.

Jolanda van Boven is in 2016 begonnen als bestuurslid bij de Vlissingse Ondernemers Centrale. “Dat was nog in de tijd van Jan Jacobs en de VOC was nog echt een mannenbolwerk. Het is eigenlijk nooit mijn doel geweest om voorzitter te worden, maar omdat de vergaderingen wat rommelig verliepen ben ik in eerste instantie de vergaderingen gaan voorzitten. Wanneer ik precies voorzitter ben geworden weet ik eigenlijk niet eens precies, ik denk in 2019.”

Doelen

Van Boven heeft anderhalf jaar geleden aan het bestuur van de VOC aangegeven dat ze er mee wilde stoppen. “Vanwege mijn gezondheid vergt het teveel van me. Ik heb het tijdig aangegeven zodat het bestuur de tijd heeft om een nieuwe voorzitter te zoeken,” legt Van Boven uit. “Maar mijn doelen zijn behaald. Ik wilde dat de VOC in een pand midden in de stad zou zitten en dat men niet meer om de VOC heen kan en dat is gelukt. Ik hou van de VOC en dat is mijn grote kracht. Een nieuwe voorzitter moet op zijn of haar eigen manier invulling geven aan de functie.”

Stappen vooruit

Voor Jolanda persoonlijk heeft het werk voor de VOC veel betekend. “Ik ben op mijn 30e ziek geworden en moest stoppen met werken. Ik draaide voorheen een jongerencentrum en dan raak je ineens al je contacten kwijt. En eigenlijk verlies je dan ook een beetje je eigen identiteit en ik voelde me niet nuttig meer voor de maatschappij. Het werken voor de VOC heeft daar verandering in gebracht. Ik heb zoveel stappen vooruit gezet dat ik nu ook wel weer zonder de VOC kan.”

Kandidaat

Het is de VOC niet gelukt om een nieuwe voorzitter binnen de eigen gelederen te vinden, daarom wordt er nu ook verder gekeken om een geschikte kandidaat te vinden om de voorzittershamer over te nemen. “Er is ook al een advertentie gezet en daar is wel wat op gereageerd maar daar is nog niets concreets uitgekomen. Het zou natuurlijk het mooist zijn als het een ondernemer is of daar toch in ieder geval veel affiniteit mee heeft. Verder is het belangrijk dat een nieuwe voorzitter zich kan verplaatsen in de ondernemer en een verbindende rol speelt. We hebben 300 ondernemers en iedereen heeft zijn eigen belangetjes. En een nieuwe voorzitter moet natuurlijk in ieder geval affiniteit hebben met wat er in de binnenstad gebeurt.”

Missen

Van Boven is zich er terdege van bewust dat ze de VOC zal gaan missen. “Ik ga het zeker missen. Maar voor mijn gezondheid is het beter als ik stop. Ik ben ook een beetje moegestreden. Maar er komt wel weer iets nieuws op mijn pad, daar ben ik van overtuigd.”

Meer uit Vlissingen

Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

1 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

3 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

14 uur geleden
Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

1 dag geleden
Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

2 dagen geleden
Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

2 dagen geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

2 dagen geleden