Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemersvereniging OVY in Yerseke heeft nieuwe voorzitter

Ondernemersvereniging OVY in Yerseke heeft nieuwe voorzitter

YERSEKE - Met Lennert Steketee als nieuwe voorzitter wil Ondernemers Vereniging Yerseke (OVY) volle kracht vooruit.

Ondernemer Lennert Steketee, geboren en getogen in Yerseke, is vorige week benoemd tot voorzitter, als opvolger van Maarten Harthoorn. Steketee wil de organisatie op allerlei manieren nieuw leven inblazen. Nu gebeurt er weinig, erkent hij. “Vroeger hield de OVY onder meer een voor- en najaarsactie, maar door de coronapandemie is de laatste actie, afgelopen najaar, afgeblazen”, legt Steketee uit. Er is werk aan de winkel, bijvoorbeeld voor het vergroten van het aantal leden van de ondernemersclub. “Als er niemand opstaat, zou de OVY ter ziele gaan. Daarom besloot ik de kar te trekken toen ik hiervoor werd gepolst.” Dat doet hij uit liefde voor zijn dorp, maar ook omdat hij toekomst ziet voor de belangenbehartiger van de Yersekse ondernemers. “Er zijn hier genoeg jonge ondernemers die echt wel willen”, aldus Steketee die ondernemers heeft bezocht om over de OVY te praten. “De OVY heeft absoluut toegevoegde waarde voor winkeliers en ik ben ervan overtuigd dat, als je ergens enthousiast over bent, dat doorwerkt op anderen.” Zo wil de OVY haar leden ondersteunen bij het opzetten van acties. “De Mossel- & Oesterboulevard trok afgelopen zomer iedere woensdag extra bezoekers naar Yerseke, maar toch zag ik die dagen meerdere gesloten winkels. Terwijl ondernemers zich juist op dat soort momenten moeten laten zien. Voor zulke zaken kan de ondernemersvereniging veel betekenen.”

Actie

De OVY moet in de ogen van Steketee een professionelere organisatie worden, door bijvoorbeeld beter zichtbaar te worden online, met onder meer een activiteitenkalender voor 2022, en door meer te gaan samenwerken. “Er zijn best veel organisaties in Yerseke en samen bereik je als dorp veel meer”, stelt de ondernemer van Tourist Shop Yerseke, Blue Green Holiday en Scooter Huren Zeeland. “Daarom staan we open voor alle mogelijke samenwerkingen.” De OVY behartigt de belangen van winkeliers en horecaondernemers in Yerseke, waar de Ondernemersvereniging Reimerswaal (OVR) zich op grote bedrijven en bijvoorbeeld sectoren als de industrie in de hele gemeente Reimerswaal richt. Het OVY-bestuur, waarin ruimte is voor nieuwe leden, bereidt een nieuwe najaarsactie voor. Vanaf 10 november kunnen klanten al hun kassabonnen van aangesloten ondernemers opsparen en per honderd euro in een envelop stoppen. Die enveloppen kunnen ze tot en met 30 november inleveren bij de aangesloten adressen. Alle enveloppen gaan in een grabbelton en hieruit worden de winnaars getrokken. “De hoofdprijs is een elektrische scooter ter waarde van 2500 euro. Daarnaast stelt iedere deelnemende ondernemer een waardebon van vijftig euro beschikbaar. We gaan ervanuit dat er zeker twintig ondernemers meedoen.” De prijsuitreiking is op 2 december. “Als de coronamaatregelen het toelaten, houden we een feestelijke uitreiking, anders brengen we de prijzen bij de winnaars thuis.”

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

22 uur geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

1 dag geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

1 dag geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 dag geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

2 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

2 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden