Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondernemers niet blij met voorstel D66 Kapelle over reclamebezorging

Ondernemers niet blij met voorstel D66 Kapelle over reclamebezorging

KAPELLE - Ondernemersvereniging Kapelle en MKB Wemeldinge zijn tegen het initiatiefvoorstel van D66 Kapelle voor invoering van de ja-ja-sticker voor huis-aan-huisbezorging van reclamedrukwerk.

D66 Kapelle dient dit voorstel dinsdag (26 november) in tijdens de gemeenteraadsvergadering. De partij wil dat de gemeente de ja-ja-sticker per 1 juli 2020 invoert om papierverspilling tegen te gaan. 

Milieu-impact

Nu krijgen inwoners zonder sticker op de deur huis-aan-huisbladen en ongeadresseerde reclame in de bus. D66 wil dit beleid veranderen, zodat inwoners zonder sticker geen reclame meer bezorgd krijgen, maar alleen nog huis-aan-huisbladen. Willen bewoners wel reclame ontvangen, dan moeten zij een ja-ja-sticker op de brievenbus plakken. Die zijn gratis verkrijgbaar bij het gemeentehuis. ‘Papierproductie voor reclamefolders belast het milieu, net als het drukken en vervoeren ervan’, schrijft D66-gemeenteraadslid Marc van Opstal in zijn initiatiefvoorstel. ‘Iedere ongewenste folder heeft onnodige milieu-impact.’

Zichtbaar

De besturen van de twee ondernemersverenigingen schrijven in een brief aan de Kapelse gemeenteraadsleden tegen het voorstel te zijn. Voor wie in het kader van duurzaamheid geen reclame wil ontvangen, zijn er ja-nee- en nee-nee-stickers verkrijgbaar en dat vinden de brievenschrijvers voldoende. ‘Deze maatregel maakt het voor winkeliers moeilijker om zichtbaar te zijn voor de klant uit eigen dorp’, stellen Emanuel Dekker namens MKB Wemeldinge en Sandra Jebbink namens OV Kapelle. ‘Alternatieven als Facebook en Instagram zijn een prima aanvulling, maar daarmee bereikt een winkelier niet de hele doelgroep. Daarnaast vragen we ons af hoe er wordt omgegaan met flyers van bijvoorbeeld goede doelen, het zomerprogramma van Wemeldinge en activiteiten van kerken, verenigingen en politieke partijen. Die zijn ook ongeadresseerd.’

Meer uit Reimerswaal

Songs of Grace houdt zondagmiddag sing inn in Kapelle

KAPELLE - De band Songs of Grace houdt vanmiddag (zondag) vanaf 16.00 uur een gratis toegankelijke sing inn in de hervormde kerk in Kapelle.

35 minuten geleden
Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

20 uur geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

1 dag geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 dag geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

2 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

4 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

6 dagen geleden