Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

Maar vijf musea in Zeeland wisten hun bezoekersaantal van voor de coronaperiode afgelopen jaar te overtreffen. Een daarvan is het Oosterscheldemuseum, met een stijging van 2200 bezoekers in 2019 naar 2825 in 2022. ‘’We zijn heel blij met het gestegen bezoekersaantal, dat hebben we wel gevierd aan het einde van het jaar!’’, zeggen voorzitter Bert Rozendaal en Yvonne Aversteeg, vrijwilliger bij het museum. Het museum is blij om te zien dat de verschillende dingen die ze het afgelopen jaar hebben gedaan hebben geresulteerd in een mooi aantal bezoekers. ‘’We werken nauw samen met Tourist Shop en Tourist Info in Yerseke. Onder andere via hen weten mensen ons te vinden’’, zegt Rozendaal. ‘’Naast dat hebben we besloten kinderen onder de twaalf jaar gratis toegang te geven tot het museum. Daardoor wordt een bezoek aantrekkelijker voor gezinnen en leren kinderen veel van de geschiedenis van Yerseke, maar ook van het verdronken land. Om die reden organiseren we in de voorjaarsvakantie een speciale kinderweek.’’ 

Vrijwilligers

Om de energiekosten maakt het museum zich nog weinig zorgen. ‘’Gelukkig hebben we voor de energiecrisis een vast contract weten af te sluiten tot juni 2024’’, zegt Rozendaal. ‘’Naast dat proberen we natuurlijk zoveel mogelijk de kachel uit te houden en doen we de administratie allemaal op twee dagen in de week, zodat het pand niet vaker verwarmd hoeft te worden.’’ Anders dan bij veel andere musea en verenigingen is het vrijwilligersbestand van Oosterscheldemuseum niet geslonken. ‘’We hebben gelukkig het aantal vrijwilligers op pijl weten te houden in de coronaperiode’’, zegt de voorzitter. ‘’We hebben een fijne groep vrijwilligers die allemaal erg gemotiveerd zijn en graag meepraten. Besluiten worden bij ons niet door een bestuur gemaakt, maar gewoon in de groep besproken. We zijn alle vrijwilligers dan ook dankbaar, want zonder hen hadden we nooit zo’n mooi bezoekersaantal kunnen behalen!’’

Meer uit Reimerswaal

Gevarieerde open dag zaterdag in Groene Kamers van Rilland

BATH - De gemeente Reimerswaal organiseert zaterdag, samen met verschillende partners, een open dag in het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen verschillende interessante projecten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een zonnepark, ga mee met de rondleidingen over historisch Bath en de gebiedsontwikkeling in het oostelijk deelgebied of breng een bezoekje aan een notenboomgaard. 

2 dagen geleden
Kapelle neemt afscheid van gemeentesecretaris Arnold van den Berge

KAPELLE - Op vrijdag 28 juni neemt de gemeente Kapelle afscheid van gemeentesecretaris en directeur Arnold van den Berge. 'Arnold heeft 42 jaar gewerkt bij de gemeente Kapelle en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen', laat de gemeente Kapelle weten. Frank Leijnse wordt zijn opvolger.

3 dagen geleden
Miljoeneninvestering voor vernieuwing in Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag vond de derde informatieavond plaats over de bouw van een nieuwe gymzaal en Integraal Kind Centrum (IKC) in Wemeldinge. De avond werd bezocht door allerlei betrokkenen uit het dorp, van ouders van leerlingen tot directe omwonenden van de huidige school. Met een prijskaartje van ruim tien miljoen euro is dit volgens wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle het meest omvangrijke project ooit voor Wemeldinge. Hij noemt het een investering die het dorp toekomstbestendiger maakt. 

3 dagen geleden
Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

4 dagen geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

4 dagen geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

6 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

1 week geleden