Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

Ondanks zorgen boekt Oosterscheldemuseum Yerseke goede cijfers

YERSEKE - Het Oosterscheldemuseum in Yerseke wist in 2022 als een van de slechts vijf musea in Zeeland het laatste ‘normale’ jaar -  2019 - in bezoekersaantal te overtreffen. Ze blikken terug op een mooi jaar en zijn nog altijd druk bezig met het museum meer op de kaart zetten. 

Maar vijf musea in Zeeland wisten hun bezoekersaantal van voor de coronaperiode afgelopen jaar te overtreffen. Een daarvan is het Oosterscheldemuseum, met een stijging van 2200 bezoekers in 2019 naar 2825 in 2022. ‘’We zijn heel blij met het gestegen bezoekersaantal, dat hebben we wel gevierd aan het einde van het jaar!’’, zeggen voorzitter Bert Rozendaal en Yvonne Aversteeg, vrijwilliger bij het museum. Het museum is blij om te zien dat de verschillende dingen die ze het afgelopen jaar hebben gedaan hebben geresulteerd in een mooi aantal bezoekers. ‘’We werken nauw samen met Tourist Shop en Tourist Info in Yerseke. Onder andere via hen weten mensen ons te vinden’’, zegt Rozendaal. ‘’Naast dat hebben we besloten kinderen onder de twaalf jaar gratis toegang te geven tot het museum. Daardoor wordt een bezoek aantrekkelijker voor gezinnen en leren kinderen veel van de geschiedenis van Yerseke, maar ook van het verdronken land. Om die reden organiseren we in de voorjaarsvakantie een speciale kinderweek.’’ 

Vrijwilligers

Om de energiekosten maakt het museum zich nog weinig zorgen. ‘’Gelukkig hebben we voor de energiecrisis een vast contract weten af te sluiten tot juni 2024’’, zegt Rozendaal. ‘’Naast dat proberen we natuurlijk zoveel mogelijk de kachel uit te houden en doen we de administratie allemaal op twee dagen in de week, zodat het pand niet vaker verwarmd hoeft te worden.’’ Anders dan bij veel andere musea en verenigingen is het vrijwilligersbestand van Oosterscheldemuseum niet geslonken. ‘’We hebben gelukkig het aantal vrijwilligers op pijl weten te houden in de coronaperiode’’, zegt de voorzitter. ‘’We hebben een fijne groep vrijwilligers die allemaal erg gemotiveerd zijn en graag meepraten. Besluiten worden bij ons niet door een bestuur gemaakt, maar gewoon in de groep besproken. We zijn alle vrijwilligers dan ook dankbaar, want zonder hen hadden we nooit zo’n mooi bezoekersaantal kunnen behalen!’’

Meer uit Reimerswaal

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

6 uur geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

11 uur geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

12 uur geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

15 uur geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

2 dagen geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

4 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

5 dagen geleden