Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ondanks hoge inflatie blijft Starbucks meer koffie verkopen

Ondanks hoge inflatie blijft Starbucks meer koffie verkopen

SEATTLE (ANP) - Starbucks heeft vooralsnog geen last van klanten die wegblijven omdat het dagelijks leven duurder wordt. De van oorsprong Amerikaanse koffieketen verkocht meer koppen koffie en gebak en had geen moeite met het doorberekenen van de hogere prijzen aan klanten. Daardoor steeg zowel de omzet als de winst aanzienlijk.

Koffiezaken van de keten die langer dan een jaar open waren, behaalden het afgelopen kwartaal 11 procent meer omzet. Dat kwam deels doordat klanten per aankoop meer betaalden, maar ook het aantal bestellingen bleef ondanks de hoge inflatie stijgen.

Starbucks maakt er veel werk van om per bestelling iets extra's te verkopen, zoals gebak of siropen om door de koffie te mengen. Mede daardoor wist het bedrijf in de eerste drie maanden van 2023 meer omzet te behalen terwijl de kosten niet zo hard mee stegen. Daarnaast verhoogde het bedrijf de prijzen, zonder dat dit de verkopen raakte. Hoewel de koffieketen ook kampte met hogere personeelskosten en duurdere grondstoffen, steeg de nettowinst in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar met bijna 35 procent tot 908,3 miljoen euro.

Dat klanten hun snacks of drankjes buiten de deur niet snel laten schieten, werd vorige week ook al duidelijk uit de cijfers van McDonald's. De fastfoodketen voerde het afgelopen kwartaal zijn winst met 63 procent op.

Meer uit Financieel

Tesla klaagt Indiase Tesla Power aan om schenden handelsmerk

NEW DELHI (ANP/RTR) - Tesla heeft een Indiase fabrikant van accu's voor voertuigen aangeklaagd. Volgens de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's schendt het bedrijf met de naam Tesla Power handelsmerkrechten om zo zijn producten te verkopen. Tesla eist een schadevergoeding en wil dat de rechter in New Delhi het bedrijf verplicht een andere naam te gebruiken.

13 minuten geleden
Werkgevers vinden ultimatum zwaarwerkregeling 'voorbarig'

DEN HAAG (ANP) - VNO-NCW, MKB-Nederland en de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) vinden het ultimatum van de vakbonden over de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen "voorbarig". "De oplossingen hadden er al kunnen liggen", schrijven de ondernemersorganisaties in een brief aan hun leden.

32 minuten geleden
Vervoerders kunnen nog zonder controle Verenigd Koninkrijk in

DEN HAAG (ANP) - Het overgrote deel van de vrachtwagens met bloemen, planten, vlees, vis en zuivel kan ook deze week gewoon nog zonder problemen naar het Verenigd Koninkrijk. Slechts enkele chauffeurs worden eruit gepikt voor een fysieke controle van hun lading, zeggen Nederlandse exporteurs en transporteurs. Dat zou sinds dinsdag wel verplicht zijn voor vrachtwagens met deze ladingen.

2 uur geleden
Uber-rivaal Bolt haalt geld op voor voorbereiding beursgang

TALLINN (ANP/BLOOMBERG) - Uber-rivaal Bolt heeft 220 miljoen euro krediet veiliggesteld. Het geld moet het Estse mobiliteitsbedrijf helpen zich voor te bereiden op een beursgang. "De financiering biedt ons extra flexibiliteit, terwijl we eraan werken om ons bedrijf klaar te maken voor een beursintroductie", zei topman en oprichter Markus Villig.

2 uur geleden
Busvervoerder Hermes zet studenten in als chauffeur om tekort

HILVERSUM (ANP) - Ov-bedrijf Hermes leidt studenten op tot buschauffeur om de personeelstekorten aan te pakken. Een wervingsactie in de regio Eindhoven heeft zestig student-chauffeurs opgeleverd, maakt het bedrijf vrijdag bekend.

2 uur geleden
Google vraagt rechter om appwinkel niet te hard aan te pakken

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Google heeft de rechtbank in de Amerikaanse stad San Francisco gevraagd om geen ingrijpende veranderingen op te leggen aan de appwinkel Google Play. Een jury oordeelde eind vorig jaar dat het moederbedrijf van Google, Alphabet, een illegaal monopolie heeft met zijn appwinkel omdat appontwikkelaars gebruikers moeten laten betalen via het betaalsysteem van Google.

3 uur geleden
Inflatie in Turkije stijgt tot bijna 70 procent

ANKARA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De kosten van het levensonderhoud in Turkije zijn in april verder gestegen, ondanks de pogingen van de centrale bank om de inflatie met renteverhogingen te bestrijden. De consumentenprijzen in het land stegen vorige maand met 69,8 procent, meldde het Turkse nationale statistiekbureau. De inflatie in Turkije, die tot de hoogste in de wereld behoort, bedroeg in maart al 68,5 procent.

4 uur geleden