Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Onbegrip bij fans Feyenoord om gedrag hooligans in Berlijn

Onbegrip bij fans Feyenoord om gedrag hooligans in Berlijn

BERLIJN (ANP) - De supporters van Feyenoord die naar Berlijn zijn gekomen om hun club donderdagavond aan te moedigen in de Europese wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin, kunnen maar weinig begrip opbrengen voor het gedrag van de tientallen hooligans die zijn aangehouden door de politie. Ze vrezen vooral dat ze hun club in de toekomst niet meer kunnen aanmoedigen bij Europese uitwedstrijden.

"Straks moeten we weer thuis blijven omdat die gasten zo nodig weer rotzooi moeten trappen", zegt een supporter op een plein in de koude en kletsnatte Duitse hoofdstad. Daar drinken de fans zich, onder toeziend oog van de politie, in voor de ontmoeting met Union Berlin in het Olympiastadion. Een ander lid van de groep vraagt zich moedeloos af of de gearresteerden wel fan zijn van Feyenoord. "Zoiets doe je toch niet?"

Vanwege de kou en aanhoudende regen vinden vooral de warme dranken in de vroege middag gretig aftrek. Af en toe zijn clubliederen te horen, maar het lijkt erop dat veel Rotterdamse supporters vooralsnog ergens binnen een warm heenkomen hebben gezocht.

De Berlijnse politie heeft woensdag en donderdag 58 Nederlanders en dertien Duitsers aangehouden op verdenking van onder meer verboden wapenbezit en voorbereiding van mogelijke geweldpleging. Ook zitten twee mannen vast voor het spuiten van Feyenoord-graffiti op een deel van de voormalige Berlijnse Muur. De Duitse politie wil dat de aangehouden personen zeker tot na de wedstrijd blijven vastzitten.

Fans van Feyenoord wordt aangeraden om met de metro naar het Olympiastadion te reizen. Ze zullen bij aankomst gecontroleerd worden op hun coronabewijs en entreekaart. Zeker 5200 fans van de Rotterdamse club hebben een kaartje gekocht voor het duel in de Conference League.

Meer uit Binnenland

Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

4 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

4 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

4 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

5 uur geleden
Rijkswaterstaat begint half 2024 met vervangen geluidsschermen A10

AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat begint halverwege 2024 met het vervangen van 6 kilometer aan geluidsschermen langs de A10 Noord bij Amsterdam. Dat meldt de organisatie maandag. Duizenden bewoners langs de A10 ervaren meer geluidsoverlast doordat eerder geluidsschermen zijn verwijderd.

5 uur geleden
Twee verdachte pakketten in Zoutkamp, omgeving afgezet en ontruimd

ZOUTKAMP (ANP) - In het Groningse Zoutkamp is maandagmiddag de omgeving van de Marneweg/N361 en Strandweg afgezet omdat er twee verdachte pakketten zijn gevonden. In eerste instantie kreeg de politie aan het begin van de middag melding van één verdacht pakket, maar na onderzoek blijkt dat het om twee pakketten gaat, aldus de politie. Een deel van een kazerne binnen het afgezette gebied is ontruimd.

5 uur geleden
OM eist 10 jaar cel en tbs voor fatale brandstichting Arnhem

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag een celstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 38-jarige Enid T. voor brandstichting in de Arnhemse De Wiltstraat. Bij de brand kwamen twee vrouwen van 46 en 51 jaar om het leven, zijn twee panden verwoest en raakten vijf andere panden zwaar beschadigd.

6 uur geleden