Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omstanders helpen brandweer paard uit de sloot te halen bij Kloetinge

Omstanders helpen brandweer paard uit de sloot te halen bij Kloetinge

KLOETINGE - Een paard is dinsdagavond aan de Kapelseweg bij Kloetinge uit een sloot gered.

Rond 19.20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een paard dat in de sloot was gevallen. Om het dier uit haar benaderde situatie te halen zijn een tankautospuit en hulpverleningsvoertuig opgeroepen. Omstanders hebben de brandweerlieden geholpen met het bevrijden van het paard. Vervolgens heeft de brandweer de kraan van het hulpverleningsvoertuig gebruikt om het paard met behulp van een paardenbroek uit de sloot te tillen. Bij de eerste poging gleed het paard uit de broek toen hij bijna aan wal stond. De tweede poging slaagde. Rond 20.30 uur stond het paard aan wal. Nadat het van de grootste schrik bijgekomen was, heeft de brandweer het paard afgespoeld met water. Het dier kon zelfstandig weer naar huis lopen.

Meer uit Beveland

Kermis in Goes is geopend; week lang vertier in binnenstad

GOES - Kijkers waren er vrijdagmiddag al volop om te zien hoe de kermisexploitanten in Goes de laatste voorbereidingen troffen bij hun attracties. Om 15.00 uur is de kermis in de binnenstad officieel geopend en kan het publiek ook alle attracties uitproberen. 

2 uur geleden
Vallende sterren van de Perseïden vanavond goed te zien

Komende nacht is het hoogtepunt van de meteorenzwerm Perseïden. Het beste moment om de Perseïden waar te nemen is om 4.45 uur. ‘Het weerbeeld is zeer gunstig, want het is helder weer en de temperatuur is aangenaam’, aldus weerbureau Weeronline. ‘Helaas valt het aantal vallende sterren van de Perseïden dit jaar tegen.’

2 uur geleden
Prominente vrouwen in Platepolder Heinkenszand

HEINKENSZAND - De straatnamen van de nieuwe wijk in Platepolder in Heinkenszand zijn bekend. De dertien straten worden vernoemd naar prominente vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis, zoals de Irene Vorrinkstraat en Marga Klompélaan.

6 uur geleden
Getuigen helpen politie in Goes fietsendief grijpen

GOES - De politie heeft woensdagmiddag een fietsendief kunnen aanhouden met hulp van getuigen. Dat gebeurde in het centrum van Goes. 

1 dag geleden
Derde editie Lewedorp Lady’s Tournament op 9 september

LEWEDORP - Liefhebbers van vrouwenvoetbal 7 tegen 7 komen vrijdag 9 september volop aan hun trekken tijdens het 7 tegen 7 vrouwentoernooi, dat wordt georganiseerd door de Lewedorpse Boys.

1 dag geleden
Blauwalg steekt kop op in stilstaand water, onder meer in Goese Polder

GOES – Door de hoge temperaturen duiken blauwalgen op in stilstaand water in Zeeland, zoals in de wijk Goese Polder in Goes. Het wordt mens en dier afgeraden om met dit water in contact te komen. Waterschap Scheldestromen verwacht dat de aanwezigheid van blauwalg de komende dagen toeneemt door de warmte.

2 dagen geleden
Treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden gestremd door aanrijding

ARNEMUIDEN – Door een aanrijding op de Doeleweg met een trein is het treinverkeer tussen Vlissingen en Arnemuiden voor onbepaalde tijd gestremd.

2 dagen geleden