Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omroepen en zenders slaan handen ineen op zoek naar divers talent

Omroepen en zenders slaan handen ineen op zoek naar divers talent

AMSTERDAM (ANP) - De belangrijkste platforms uit de Nederlandse audiovisuele sector hebben de handen ineengeslagen voor een uniek talentontwikkelingstraject: Generation Inclusion. Op de website van dit project, die vanaf woensdagmiddag online staat, kan iedere jonge maker met een goed idee voor een film of een serie zich melden.

Het project heeft als doel een nieuwe generatie makers de kans te bieden hun stem te laten horen in "verhalen waarin iedereen zich herkent". Om zoveel mogelijk diverse plannen te vinden, gaan scouts van Generation Inclusion in Nederland en in het Caribisch deel van het koninkrijk actief op zoek naar talenten.

Geselecteerde deelnemers krijgen vier maanden de tijd om zichzelf en hun verhaal te ontwikkelen onder begeleiding van professionele (script)coaches. Daarnaast zijn er trainingen en masterclasses en netwerkbijeenkomsten. Na die vier maanden stellen de deelnemers hun project voor aan de Generation Inclusion-partners. Bij interesse wordt het doorontwikkeld en uiteindelijk geproduceerd.

Vrijwel alle grote media hebben zich aan het project verbonden, zoals RTL/Videoland, Amazon Prime Video, Netflix, ViacomCBS, YouTube en bijna alle publieke omroepen. Ook het Nederlands Filmfonds werkt mee. Professionals uit de industrie hebben zich aangesloten bij Generation Inclusion als scout, ambassadeur, coach, of als onderdeel van de selectiecommissie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Fotograaf doet aangifte na mishandeling bij stadion De Graafschap

DOETINCHEM (ANP) - De persfotograaf die in de nacht van vrijdag op zaterdag door meerdere mannen werd aangevallen bij het stadion van De Graafschap in Doetinchem, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn werkgever Roland Heitink, de eigenaar van het persbureau waar de fotojournalist voor werkt, heeft dat laten weten.

2 dagen geleden
Resterende kaartjes Eurovisie Songfestival in de verkoop

ROTTERDAM (ANP) - Slechts negen dagen voor de eerste show gaan zaterdagmiddag alle kaarten voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam opnieuw in de verkoop. In eerste instantie kunnen alleen mensen die al een ticket voor de afgelaste editie van vorig jaar hadden een van de 27.500 resterende kaartjes kopen.

3 dagen geleden
Oud-presentator Andere Tijden snapt dat programma verdwijnt

HILVERSUM (ANP) - Oud-presentator Hans Goedkoop van het televisieprogramma Andere Tijden begrijpt dat het programma van televisie verdwijnt, zegt hij in Trouw. Het is volgens hem logisch dat de NPO een ander format gaat proberen, aangezien het kijken steeds vaker digitaal gebeurt.

3 dagen geleden
Rotterdamse ziekenhuizen uiten zorgen over druk rond Songfestival

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse ziekenhuizen Maasstad en Ikazia kunnen niet garanderen dat ze tijdens het Eurovisie Songfestival extra zorg kunnen bieden aan bezoekers, personeel en artiesten van het festival in Ahoy. Volgens bestuurders is het personeel overbelast met de zorg voor coronapatiënten, waardoor acute zorg in het gedrang kan komen. Dat bevestigt een woordvoerder van het Maasstad Ziekenhuis na berichtgeving van Nieuwsuur.

3 dagen geleden
Paleis op de Dam nu ook in Canon van Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Het Koninklijk Paleis Amsterdam is vrijdag opgenomen in het landelijk Canonnetwerk. Het paleis op de Dam maakt nu met twee onderdelen deel uit van de Canon van Nederland, het chronologische overzicht van de geschiedenis van Nederland.

3 dagen geleden
BNNVARA stopt met bijdrage aan Op1 op vrijdagavond

HILVERSUM (ANP) - Omroep BNNVARA stopt na 11 juni met zijn bijdrage aan het programma Op1. Astrid Joosten en Paul de Leeuw, die namens de omroep de talkshow presenteerden op de vrijdagavond, houden ook op met het programma.

4 dagen geleden
Biografie Máxima nadert top bestsellerlijst

AMSTERDAM (ANP) - Moederland, het eerste deel van een tweedelige 'biografische schets' van koningin Máxima, staat voor het eerst in de top tien van de Bestseller 60. Het boek van Marcia Luyten, dat de Argentijnse levensfase van de koningin behandelt, neemt de tiende plaats in. Vorige week stond het boek nog op de negentiende plaats.

5 dagen geleden