Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Omkijken naar elkaar begint in je eigen buurt tijdens Burendag'

'Omkijken naar elkaar begint in je eigen buurt tijdens Burendag'

DEN HAAG (ANP) - Enkele honderdduizenden mensen hebben zaterdag Burendag gevierd. Overal in Nederland dronken buurtgenoten samen koffie, er waren tuinfeesten, spelletjes- en klusbijeenkomsten. Het evenement stond in het teken van buurtcontact. En juist deze zaterdag is de eerste dag dat er geen 1,5 meter afstand meer gehouden hoeft te worden vanwege corona. Dit jaar deden meer dan 6300 buurten mee, een record.

"Het officiële startsein werd dit keer gegeven in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leeuwesteyn in de hoop dat we die wijk meteen een duwtje in de rug hebben gegeven. Daar blijkt het onderlinge contact tussen buren al intensiever geworden door de coronamaatregelen", aldus een woordvoerster van het Oranje Fonds, een van de organisatoren. "De kernboodschap blijft: kijk naar elkaar om en dat begint in je eigen buurt."

Vorig jaar deden volgens haar vanwege corona veel minder buurten mee aan Burendag, circa 4000. "Veel mensen waren angstig om dicht bij elkaar te komen. Het vaccineren moest nog op gang komen. We vroegen mensen Burendag toen zo veel mogelijk bij de eigen voordeur te vieren." Een jaar eerder, in 2019, waren het er rond de 6000.

Burendag vindt elk jaar plaats op de vierde zaterdag in september, dit jaar voor de zestiende keer. De organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts hopen dat buren elkaar beter leren kennen en buurten daardoor gezelliger, socialer en veiliger worden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Toegangswegen naar Lage Vuursche afgesloten wegens drukte

BAARN (ANP) - Het is zondagmiddag te druk in de bossen rond Lage Vuursche. De gemeente Baarn heeft besloten tijdelijk de toegangswegen naar het dorp af te sluiten.

21 minuten geleden
Hengelo verleent noodopvang aan 100 vluchtelingen

HENGELO (ANP) - In Hengelo worden vanaf zondag met spoed zo'n honderd vluchtelingen opgevangen, meldt de Overijsselse gemeente. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft toestemming gekregen om het Hazemeijer-complex, waar tot voor kort een vaccinatielocatie van de GGD zat, in te richten voor noodopvang.

1 uur geleden
Dodelijk steekincident in Den Bosch mogelijk live gestreamd

DEN BOSCH (ANP) - Het steekincident in een woning aan de Slagendreef in Den Bosch waarbij zaterdagavond een 20-jarige vrouw om het leven is gekomen, is mogelijk live via sociale media uitgezonden, meldt de politie. De 21-jarige verdachte zit nog vast. Het gaat om de halfzus van het slachtoffer.

4 uur geleden
Derde repatriëringsvlucht uit Marokko geland op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De derde repatriëringsvlucht van Transavia met in Marokko gestrande reizigers is zondagmiddag iets na 13.30 uur geland op Schiphol. Er konden in totaal 189 mensen mee met de vlucht vanuit Marrakesh. Volgens een woordvoerster waren er uiteindelijk 160 zitplaatsen bezet.

5 uur geleden
Woningen in Den Haag ontruimd door brand

DEN HAAG (ANP) - Vanwege een brand in een portiekwoning in De Moucheronstraat in Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag enkele omliggende woningen ontruimd. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio worden de geëvacueerde mensen ter plekke opgevangen. Een persoon is door ambulancepersoneel nakeken vanwege rookinhalatie.

10 uur geleden
Noodopvang voor zo'n honderd vluchtelingen in Middelburg

MIDDELBURG (ANP) - Middelburg gaat vanaf zondag zo'n honderd vluchtelingen opvangen, meldt de gemeente. Evenementenlocatie Studio A58 zal door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ingericht worden voor noodopvang. Eind volgende week is er op de locatie plek voor nog eens honderd tot 150 personen.

18 uur geleden
Extinction Rebellion geeft vleermuizen weer ruimte bij Nedcar

BORN (ANP) - Zo’n 25 actievoerders hebben zaterdagmiddag folie verwijderd dat om bomen was gewikkeld in het Sterrebos naast Nedcar in Born. De actievoerders deden dat om vleermuizen de mogelijkheid te geven in de bomen te overwinteren. Klimmers van Extinction Rebellion trokken van grote hoogte folie en zeilen uit de bomen omlaag.

22 uur geleden