Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omgevingsvisie ‘Middelburg2050’ in Schouwburg in juli

Omgevingsvisie ‘Middelburg2050’ in Schouwburg in juli

MIDDELBURG - Hoe ziet Middelburg er in 2050 uit? Dat beeld schetsen we met elkaar in de zogenaamde ‘Omgevingsvisie’. Op maandag 12 juli (15.00-21.00 uur) en op dinsdag 13 juli (12.00-21.00 uur) nodigt de gemeente inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit in de Stadsschouwburg aan het Molenwater. Belangstellenden kunnen daar toekomstschetsen van Middelburg zien, erover in gesprek gaan en van uw opmerkingen voorzien. De schetsen gaan over vijf grote opgaven waar de gemeente voor staat.

De schetsen verbeelden hoe we in Middelburg in 2050 zouden kunnen wonen, werken, samenleven, hoe natuur en landschap er dan uitzien en hoe gemeente Middelburg omgaat met klimaatverandering en energievraagstukken. Bij elk van de vijf thema’s kunnen deelnemers in gesprek gaan met medewerkers en specialisten van de gemeente. Uw reactie is belangrijk, want met uw opmerkingen en aanvullingen verrijkt de gemeente de toekomstbeelden.

Denk mee!
De gemeente baseert toekomstige keuzes en beslissingen over onze leefomgeving op de Omgevingsvisie. Ze stelt: “door nu mee te denken krijgt u invloed op de toekomst van uzelf en van uw (klein)kinderen. De volgende stap om te komen tot de visie zijn verschillende scenario’s met heldere keuzes. Die legt de gemeente ook weer aan de inwoners voor en uiteindelijk kiest de gemeenteraad volgend jaar voor een ontwikkelrichting. Op het platform doemee.middelburgers.nl kunt u de totstandkoming van de Omgevingsvisie volgen.

Meer uit Middelburg

Leute meej de meute! Muziekfestival Hrieps gaat zaterdag 11 mei van start

Middelburg - Vandaag zijn de kinderen aan de buurt op Junior Hrieps, zaterdag 11 mei kunnen de volwassen gaan feesten op de 28e editie van het muziekfestival in Grijpskerke. 

3 uur geleden
Vrijdag 10 mei Open Boerderijdagen

Middelburg - Vrijdag 10 mei stellen boerderijen verspreid over heel Nederland hun erf open voor publiek. Jong en oud kan het boerenleven van dichtbij ervaren. 

5 uur geleden
Meer dialect in De Zeeuwse Top 40 van 2024, Roller Coaster blijft favoriet

OOST-SOUBURG - Bijna 4000 liefhebbers van muziek uit Zeeland hebben dit jaar hun stem uitgebracht op de Zeeuwse Top 40. Dat leverde voor de achttiende keer een lijst op met de veertig populairste nummers van Zeeuwse bodem, met op plek 1 Roller Coaster van Danny Vera. 

7 uur geleden
'Bij de ontmoetingsplek worden we tenminste niet weggestuurd'

MIDDELBURG - Een ontmoetingsplek voor jongeren waar je jezelf kan zijn zonder constant in de gaten te worden gehouden, dat wilden Romaisa, Lucia en Wanisha in hun wijk. Het was niet zomaar geregeld. Ze moesten aanschuiven bij wijktafels, gesprekken voeren met de wethouder en veel geduld hebben. Maar het is ze gelukt: vrijdag 10 mei wordt de ontmoetingsplek voor jongeren in Dauwendaele officieel geopend.  In gesprek met Romaisa, Lucia en jongerenwerker Jos Wight,  over 'hun' ontmoetingsplek. 

19 uur geleden
Het vernieuwde schoolplein van basisschool Het Talent: van grijze betonblokken naar weelderig groen

MIDDELBURG - Woensdag 8 mei vond de feestelijke heropening van het vernieuwde schoolplein van Basisschool Het Talent plaats. Een paar weken eerder was de Werkgroep Groene Handjes gestart met hun missie: het omtoveren van het grijze, betonnen schoolplein tot een levendige oase van groen.

23 uur geleden
Junior Hrieps morgen van start

GRIJPSKERKE - Vrijdag 10 mei 2024 gaat Mini Mundi Junior Hrieps van start. 

1 dag geleden
Vrouwenpolderse dagen

VROUWENPOLDER - Voor jong & oud is er meer dan genoeg te beleven tijdens de Vrouwenpolderse dagen. Van kinderkermis tot schatgraven, van braderie tot paardentram en van kleedjesmarkt tot lasergamen. 

1 dag geleden