Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omgevingsvergunning nieuwbouw hotel Britannia onder de rechter

Omgevingsvergunning nieuwbouw hotel Britannia onder de rechter

MIDDELBURG - Vanmorgen is bij de rechtbank in Middelburg het beroepschrift behandeld dat is ingediend door de Stichting Britannia naar menselijke maat. De stichting heeft de rechtbank verzocht om de omgevingsvergunning die is verleend voor de nieuwbouw van Grand hotel Britannia te herroepen.

De Stichting Britannia naar menselijke maat bestaat uit zo’n zeventig belanghebbenden die al eerder bezwaar hebben aangetekend tegen de kolossale omvang van het nieuw te bouwen hotel. Projectontwikkelaar AVV uit Middelburg is voornemens er een nieuw vijfsterren hotel te bouwen dat bestaat uit 205 luxe hotelkamers en hotelappartementen. Eén van de voornaamste bezwaren van verontrustte omwonenden is dat het nieuwe hotel met een hoogte van 64 meter wel erg kolossaal wordt en voor veel slagschaduw in de buurt gaat zorgen.

Overlast
Volgens de Stichting Britannia naar menselijke maat is ten onrechte een omgevingsvergunning voor de bouw verleend. Verder vreest de stichting parkeeroverlast op en rond de boulevard en de achterliggende wijk, riool- en wateroverlast als gevolg van overbelasting van de systemen en overlast van wind. Ook zou het bouwplan in strijd zijn met de Boulevardvisie die de gemeente zelf heeft vastgesteld. Namens de Stichting Britannia naar menselijke maat laat Wim Schipper weten alle vertrouwen in de rechters en in de argumenten van de stichting te hebben en hij verwacht dat de omgevingsvergunning zal worden vernietigd. “Ik wil nogmaals graag benadrukken dat wij vòòr invulling van het gat in de boulevard zijn, maar dat dit kolossale bouwwerk niet past op deze plek in Vlissingen.” De rechtbank doet naar verwachting over zes weken uitspraak.

Meer uit Vlissingen

Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

12 uur geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

14 uur geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

16 uur geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

1 dag geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

1 dag geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

2 dagen geleden
Brand in woning aan de Bonenburg

VLISSINGEN - In een woning aan de Bonenburg in Vlissingen heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed.

2 dagen geleden