Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omgevingsvergunning nieuwbouw hotel Britannia onder de rechter

Omgevingsvergunning nieuwbouw hotel Britannia onder de rechter

MIDDELBURG - Vanmorgen is bij de rechtbank in Middelburg het beroepschrift behandeld dat is ingediend door de Stichting Britannia naar menselijke maat. De stichting heeft de rechtbank verzocht om de omgevingsvergunning die is verleend voor de nieuwbouw van Grand hotel Britannia te herroepen.

De Stichting Britannia naar menselijke maat bestaat uit zo’n zeventig belanghebbenden die al eerder bezwaar hebben aangetekend tegen de kolossale omvang van het nieuw te bouwen hotel. Projectontwikkelaar AVV uit Middelburg is voornemens er een nieuw vijfsterren hotel te bouwen dat bestaat uit 205 luxe hotelkamers en hotelappartementen. Eén van de voornaamste bezwaren van verontrustte omwonenden is dat het nieuwe hotel met een hoogte van 64 meter wel erg kolossaal wordt en voor veel slagschaduw in de buurt gaat zorgen.

Overlast
Volgens de Stichting Britannia naar menselijke maat is ten onrechte een omgevingsvergunning voor de bouw verleend. Verder vreest de stichting parkeeroverlast op en rond de boulevard en de achterliggende wijk, riool- en wateroverlast als gevolg van overbelasting van de systemen en overlast van wind. Ook zou het bouwplan in strijd zijn met de Boulevardvisie die de gemeente zelf heeft vastgesteld. Namens de Stichting Britannia naar menselijke maat laat Wim Schipper weten alle vertrouwen in de rechters en in de argumenten van de stichting te hebben en hij verwacht dat de omgevingsvergunning zal worden vernietigd. “Ik wil nogmaals graag benadrukken dat wij vòòr invulling van het gat in de boulevard zijn, maar dat dit kolossale bouwwerk niet past op deze plek in Vlissingen.” De rechtbank doet naar verwachting over zes weken uitspraak.

Meer uit Vlissingen

‘Repareren zit in mijn bloed. Problemen oplossen’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 uur geleden
Vlaamse folkrock in de Piek op zaterdagavond

VLISSINGEN - De Vlaamse folkrockband Filthy Horse en de Zeeuwse Baldrick Brothers spelen 10 december in de Piek. Een avondje folk, country en woeste baarden. 

20 uur geleden
Gewonde bij steekpartij in woning Vlissingen

VLISSINGEN - In een woning aan de Nieuwstraat in Vlissingen is één persoon gewond geraakt bij een steekpartij. De gealarmeerde politie heeft een verdachte aangehouden. Het slachtoffer was volgens agenten aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Grote brand in Kasteelstraat, meerdere personen geëvacueerd

VLISSINGEN - In de Kasteelstraat in Vlissingen brak vanmorgen vroeg brand uit. De brandweer schaalde op naar grote brand. In totaal 11 personen zijn geëvacueerd. De aanwezige ambulancemedewerkers moesten meerdere personen behandelen, onder meer vanwege ademhalingsklachten. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
25-jarige man uit Vlissingen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en alcohol

VLISSINGEN - De politie heeft vannacht een man aangehouden voor rijden onder invloed van drugs en alcohol. De verdachte reed een auto met een lekke band het een hoop schade over het Koopmansvoetpad rijden in Oost-Souburg. Na een drugstest bleek de man onder invloed van onder ander cannabis, opiaten, cocaïne en amfetamine.

2 dagen geleden
Twee mannen aangehouden voor vernielingen in de Sint Jacobsstraat in Vlissingen

VlISSINGEN - Na een melding van een getuige zijn er in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden in Vlissingen voor het plegen van vernielingen. Uit een blaastest bleek dat de mannen behoorlijk wat gedronken hadden.

3 dagen geleden
Botsing tussen twee auto’s in Vlissingen

VLISSINGEN - Twee auto’s zijn vrijdagavond met elkaar tot botsing gekomen op de kruising van de Sloeweg en de Weijevlietweg in Vlissingen. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. 

3 dagen geleden