Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Omgeving steekpartij Amsterdam vrijgegeven na politieonderzoek

Omgeving steekpartij Amsterdam vrijgegeven na politieonderzoek

AMSTERDAM (ANP) - De omgeving van de steekpartij in de Amsterdamse wijk De Pijp, waarbij vijf mensen werden neergestoken, is weer vrijgegeven. De politie heeft het materieel opgeruimd en de linten weggehaald, waardoor onder meer de Ferdinand Bolstraat weer begaanbaar is. De politie kon nog geen nieuwe informatie geven, het onderzoek loopt.

Na het incident waren de hulpdiensten in groten getale aanwezig. De omgeving werd ruim afgezet en een politiehelikopter vloog over het gebied. Vervoersbedrijf GVB meldde dat trams en de metro werden omgeleid of niet stopten in de wijk, maar inmiddels rijdt het openbaar vervoer weer de gebruikelijke routes.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden vijf mensen volgens de politie afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Ferdinand Bolstraat gestoken. Eén van de slachtoffers kwam te overlijden. Vier anderen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Motief

Een 29-jarige man uit Amstelveen is aangehouden. De politie gaat uit van één verdachte. De driehoek Amsterdam, bestaande uit de gemeente, justitie en politie, laat weten dat er geen aanwijzingen zijn voor een terroristisch motief. Wel worden vooralsnog alle opties opengehouden.

De driehoek betuigt "medeleven aan de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer en wenst de gewonden een spoedig herstel en sterkte voor al hun naasten". De gemeente zal de komende tijd de sentimenten en eventuele onrust in De Pijp goed in de gaten houden en er wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

Meer uit Binnenland

Voor tweede nacht op rij minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de tweede nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt dat in de nacht van zaterdag op zondag 1942 mensen verbleven in het aanmeldcentrum.

16 minuten geleden
Amsterdammer komt om door schietpartij in hoofdstad

AMSTERDAM (ANP) - Een 26-jarige Amsterdammer is zondagochtend vroeg om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van het Amsterdamse station Sloterdijk, meldt een politiewoordvoerder.

59 minuten geleden
Jongen (14) gewond bij explosie in Capelle en aangehouden

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Een 14-jarige jongen uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij mogelijk een explosief heeft laten afgaan bij een huis in de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel. Datzelfde pand was al vaker doelwit. De jongen raakte gewond aan zijn been en is naar een ziekenhuis gebracht.

2 uur geleden
Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

2 uur geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

4 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

8 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

8 uur geleden