Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ombudsman NPO krijgt nieuwe klachten over Ongehoord Nederland

Ombudsman NPO krijgt nieuwe klachten over Ongehoord Nederland

HILVERSUM (ANP) - De Ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Margo Smit, heeft de afgelopen week weer klachten ontvangen over de uitzendingen van omroep Ongehoord Nederland (ON). Dat laat zij woensdag weten. Smit doet geen uitspraken over de hoeveelheid meldingen en de aard van de klachten. Zij heeft de meldingen doorgestuurd naar de omroep. Ongehoord Nederland mag daar nu op reageren, zoals de procedure voorschrijft. ON was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Smit schreef eerder dit jaar een rapport over de programma's van ON nadat zij een opvallend groot aantal klachten had gekregen over de aard en inhoud van de uitzendingen. Klagers vonden dat het programma onjuiste en onbetrouwbare informatie verspreidde, dat de journalisten geen kritische vragen stelden en dat de gasten vooral uit rechtse hoek kwamen. Dit zou in strijd zijn met de Journalistieke Code van de NPO. De Ombudsman achtte deze klachten grotendeels gegrond. Daarom legde de Raad van Bestuur van de NPO de omroep een financiële sanctie op.

Ongehoord Nieuws ging afgelopen week weer van start. Volgens de presentatoren is het nu geen nieuwsprogramma meer, maar een 'opinie- en duidingsprogramma'. Na de eerste uitzendingen van Ongehoord Nieuws kreeg de Ombudsman weer klachten binnen.

Ongehoord Nieuws was op 22 februari van dit jaar voor het eerst te zien, als eerste tv-programma van Ongehoord Nederland. De omroep kreeg in juli 2021 de aspirant-status in het omroepbestel.

Meer uit Binnenland

Honderden mensen bijeen op de Dam in Amsterdam voor Chanoeka

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam is donderdagavond de nationale Chanoekaviering begonnen. Tijdens de viering wordt een grote chanoekia, een negenarmige kandelaar, aangestoken. Onder anderen demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en rabbijn Simcho Stanton zijn aanwezig bij de start van het joodse feest, dat tot en met vrijdag 15 december duurt.

14 minuten geleden
Nieuwe acties op stations voor staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere treinstations zijn donderdag weer honderden mensen bijeen gekomen voor sit-ins "in opstand tegen de genocide en etnische zuivering in Palestina". De actievoerders eisen onder andere dat de Nederlandse overheid oproept tot een permanent staakt-het-vuren en onvoorwaardelijke humanitaire toegang voor de bevolking in Gaza.

1 uur geleden
Politie: meerdere aangiften 'heftig' incident PowNed op Ameland

NES (ANP) - Er zijn inmiddels meerdere aangiften gedaan naar aanleiding van het incident dat zich dinsdagavond op Ameland heeft afgespeeld tussen eilandbewoners en een cameraploeg van PowNed. Zowel de omroep als inwoners van Ameland hebben aangifte gedaan, zegt een woordvoerder van de politie.

2 uur geleden
Bouw nieuwe marinierskazerne zeker jaar vertraagd

DEN HAAG (ANP) - De bouw van de nieuwe marinierskazerne in Nieuw-Milligen bij Apeldoorn loopt opnieuw flinke vertraging op. Het ministerie van Defensie verwacht dat het om "minimaal" een jaar gaat. De verwachting is dat het complex niet vroeger dan voorjaar 2031 klaar zal zijn.

2 uur geleden
Hagenaar aangehouden voor handel in zwaar vuurwerk

DEN HAAG (ANP) - Een 19-jarige Hagenaar is vrijdag aangehouden voor de handel in zwaar vuurwerk. De man werd op heterdaad betrapt bij de overdracht van meerdere pakken met cobra's, meldt de politie donderdag.

3 uur geleden
Reclassering adviseert hof jeugdstrafrecht bij Mallorcaverdachte

LEEUWARDEN (ANP) - De reclassering adviseert het gerechtshof om in de zogeheten Mallorcazaak het jeugdstrafrecht toe te passen bij hoofdverdachte Sanil B. (21). Volgens de reclassering zijn er meer argumenten voor het toepassen van het jeugdstrafrecht dan voor het volwassenenstrafrecht, bleek donderdag op de vierde zittingsdag bij het hof in Leeuwarden.

3 uur geleden
Culemborg opent crisisnoodopvang voor Oekraïners

CULEMBORG (ANP) - In het Gelderse Culemborg gaat een crisisnoodopvang open voor maximaal tweehonderd Oekraïners. Culemborg komt daarmee tegemoet aan de vraag van het Rijk aan veiligheidsregio's om met spoed ruimte te maken voor de nog steeds toenemende stroom Oekraïense vluchtelingen, aldus de gemeente. Het is de bedoeling dat de Oekraïners hooguit een week in de crisisnoodopvang verblijven.

4 uur geleden