Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM vervolgt twee drillrappers uit Amsterdam voor opruiing

OM vervolgt twee drillrappers uit Amsterdam voor opruiing

AMSTERDAM (ANP) - Voor het eerst vervolgt het Openbaar Ministerie (OM) twee drillrappers voor opruiing. Het gaat om twee rappers uit Amsterdam. Een woordvoerder van het OM Amsterdam bevestigde woensdag berichtgeving hierover door Het Parool.

De vermeende opruiing en overtreding van de wapenwet zou hebben plaatsgevonden in onder meer een opgenomen videoclip met de titel Intensive Care van rappers Biggs Kaki en Jorra, ofwel de 24-jarige Diego M. en de 28-jarige Jordan S. Deze video is nog steeds te zien op YouTube. In het filmpje is te zien hoe rappers met "een op een pistool gelijkend voorwerp" zwaaien en via de songtekst "oproepen tot het gebruik van geweld", zoals het OM dat formuleert in de tenlastelegging.

De twee staan donderdag voor de rechter.

Tegen Het Parool zegt de advocaat van Diego M., Maarten Kuipers, de zaak te zien als een testcase voor het OM. Hij stelt echter dat zijn cliƫnt zich heeft "geuit als kunstenaar en artiest", aldus de advocaat tegen de krant.

Meer uit Binnenland

Open brief 329 burgemeesters tegen antisemitisme

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle burgemeesters in Nederland spreken zich in een open brief uit tegen opkomend antisemitisme. De gemeente Amsterdam komt vrijdag naar buiten met de brief, die namens 329 burgemeesters is. "Laten we ons blijven verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme", staat in het schrijven.

45 minuten geleden
Dieuwertje Blok legt werk neer en moet neusamputatie ondergaan

HILVERSUM (ANP) - Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat haar neus geamputeerd moet worden. Ze heeft neuskanker. Dat zegt de 66-jarige Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaasjournaal, in de Volkskrant. Een eerdere poging om kankercellen in haar neus te bestrijden was niet succesvol.

1 uur geleden
Actievoerders vragen natuur rond terrein VDL Nedcar te sparen

MAASTRICHT (ANP) - De actiegroep Red het Sterrebos roept het Limburgse provinciebestuur op de kap van bomen rond het terrein van autofabrikant VDL Nedcar tegen te houden. Actievoerders boden vrijdagochtend voor de deur van het gouvernement in Maastricht een petitie aan, die gedeputeerde Stephan Satijn namens het Limburgse college in ontvangst nam.

1 uur geleden
LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. "De tijd begon te dringen", zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij de LTO in een verklaring. Met deze ontwikkeling heeft ze "goede hoop" dat schapen en runderen voor het hoogtepunt van het knuttenseizoen beschermd zijn.

2 uur geleden
Plofkraak op pinautomaat in Franeker

FRANEKER (ANP) - In het Friese Franeker is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.40 uur een plofkraak gepleegd. Doelwit was een pinautomaat aan de Voorstraat, meldt een woordvoerder van de politie. Er is niemand gewond geraakt. Of er iets is buitgemaakt, is onbekend.

7 uur geleden
Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

DEN HAAG (ANP) - In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

8 uur geleden
Rutte overlegt met Erdogan over benoeming tot NAVO-baas

ISTANBUL (ANP) - Mark Rutte hoopt vrijdag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te horen dat die geen bezwaren meer heeft tegen zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO. Turkije is nu nog een van de vier landen die nog dwars ligt bij Ruttes benoeming tot baas van het militaire bondgenootschap.

8 uur geleden