Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: verdachten in zaken Van der Gijp en De Jager werkten samen

OM: verdachten in zaken Van der Gijp en De Jager werkten samen

ROTTERDAM (ANP) - De verdachten van de gewapende overval op YouTuber Nikkie de Jager en die van de mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp werkten volgens het Openbaar Ministerie nauw samen bij tal van misdrijven. De officier van justitie heeft daarom ook de dagvaardingen van de verdachten in de zaak van Van der Gijp uitgebreid met de verdenking dat ze samen een criminele organisatie vormden.

René van der Gijp werd in de late avond op 27 april vorig jaar door drie gemaskerde mannen belaagd toen hij na een uitzending van Veronica Inside thuiskwam. Ze sloegen met slaghamers op de auto van de Veronica Inside-analist, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit. Van der Gijp dankt dit aan zijn auto met gepantserde ramen. Hij vermoedt dat de daders uit waren op zijn Rolex-horloge.

De officier van justitie maakte de nieuwe verdenking tegen Younes S. en Oguzhan A. vrijdagmiddag bekend tijdens een inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam. Ze zouden met vijf anderen, onder wie de drie vermeende overvallers in de zaak Nikkie de Jager, misdrijven hebben gepleegd in georganiseerd verband. Hun criminele organisatie is volgens justitie verantwoordelijk voor woninginbraken en -overvallen in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden. Mogelijk volgen er nog meer aanhoudingen nu de hoofdofficier van justitie deze week een beloning van 10.000 euro heeft uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaken.

Volgens justitie deden de groepsleden gedegen vooronderzoek voordat ze in wisselende samenstelling op dievenpad gingen in gestolen auto's met valse kentekens. Ze beschikten volgens het OM over woonadressen en andere privégegevens van hun beoogde slachtoffers, wisten in welke auto’s zij reden en welke horloges ze droegen. Na de misdrijven zijn verschillende bedragen gestort op de bankrekeningen van de verdachten, die daar na hun arrestatie in december vorig jaar geen toelichting op wilden geven tijdens verhoren door de politie.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer Den Bosch - Boxtel hervat na overlast door dassen

ESCH (ANP) - Het treinverkeer tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant wordt woensdag hervat. Sinds vorige week dinsdag reden geen treinen op het traject omdat dassen bij Esch en Vught burchten hadden gegraven onder het spoor. De dassen zijn inmiddels verhuisd en het spoor is hersteld, meldt ProRail dinsdag.

29 minuten geleden
Complotdenker Micha Kat: ik ben soms te ver gegaan

DEN HAAG (ANP) - Complotdenker Micha Kat (59) heeft dinsdag tijdens zijn strafzaak erkend dat hij in zijn video's af en toe over de schreef is gegaan. Volgens Kat komt dat voor "als er emoties in het spel zijn", zo legde hij in de rechtbank in Den Haag uit. "Bij sommige dingen ben ik te ver gegaan."

1 uur geleden
OM in hoger beroep in zaak misbruiken oppaskinderen

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak tegen de Limburgse man en vrouw die zeven oppaskinderen in de regio Eindhoven zouden hebben misbruikt. De twee werden eerder deze maand veroordeeld tot twaalf jaar cel, de man kreeg er ook tbs met dwangverpleging bij. Het OM, dat sprak van een "weerzinwekkende zedenzaak", eiste in januari vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen beide verdachten.

2 uur geleden
Politiebonden: meer geld nodig voor bewaken en beveiligen

BAARN (ANP) - Politiebonden roepen in een brief aan minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) op snel meer geld beschikbaar te stellen voor het zogenoemde stelsel Bewaken en Beveiligen, dat toeziet op het beschermen van bedreigde personen. Door een tekort aan geld lopen die personen en politie momenteel "onnodige extra risico’s", melden politievakbonden ACP, ANPV, NPB en Equipe dinsdag.

3 uur geleden
CPB: pas op met belastingmaatregelen om gedrag te sturen

DEN HAAG (ANP) - De overheid moet spaarzamer gebruikmaken van belastingmaatregelen om het gedrag van burgers en bedrijven te sturen. Deze instrumenten zijn vaak nodeloos ingewikkeld en leiden tot hoge kosten of lastenverzwaringen, zonder dat het beoogde doel ermee wordt bereikt. Daarvoor waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport.

3 uur geleden
4 musea, waaronder Tropenmuseum, verder onder naam Wereldmuseum

DEN HAAG (ANP) - Het Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum gaan later dit jaar verder onder de naam Wereldmuseum. De musea hebben sinds de fusie in 2014 een andere koers ingezet, meldt de museumkoepel Nationaal Museum van Wereldculturen dinsdag. "De nieuwe naam is een logische nieuwe stap van deze transitie."

4 uur geleden
Tata Steel naar rechter om cameratoezicht van omgevingsdienst

IJMUIDEN (ANP) - Tata Steel stapt naar de rechter wegens de camera's die de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft opgehangen om toezicht te houden op de staalfabriek. Tata eist met een kort geding dat het cameratoezicht stopt, omdat volgens het bedrijf de privacy van de medewerkers niet gegarandeerd is.

4 uur geleden