Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM klaagt 'sekte' Maerloo uit Sint Philipsland aan voor dwang en smaad

OM klaagt 'sekte' Maerloo uit Sint Philipsland aan voor dwang en smaad

SINT PHILIPSLAND - Het Openbaar Ministerie vervolgt twee leden van de vereniging Maerloo uit Sint Philipsland vanwege beschuldigingen van dwang en smaad. Een van de verdachten is Carine Bolijn, de 83-jarige natuurgenezeres en leider van Maerloo. Dit bevestigt het OM tegenover de PZC.

In het juridische proces wordt naast Carine Bolijn ook Peter Greving vervolgd. Eén slachtoffer heeft aangifte gedaan van dwang en smaad tegen het tweetal van Maerloo. De aanklager beschuldigt Bolijn en Greving van het onrechtmatig verkrijgen van grote hoeveelheden geld en waardevolle sieraden.

Maerloo is de laatste tijd veel in het nieuws. Onlangs heeft Michiel van Nispen (SP) in de Tweede Kamer zijn zorgen uitgesproken over de vereniging. Bovendien is Maerloo al eens eerder veroordeeld wegens smaad en laster.

Dorpscafé
Vorig jaar heeft de politie meerdere invallen gedaan in panden die in bezit zijn van de vereniging. Het politieonderzoek heeft zich toen gericht op de financiële situatie van de vereniging.

Op de Voorstraat in Sint Philipsland prijkt in de ramen van het plaatselijke dorpscafé van Maerloo een mededeling die aangeeft dat het terras van het café tot nader order gesloten is: “Dit terras is op last van de Burgemeester voor het publiek/bezoekers voor onbepaalde tijd gesloten vanaf zaterdag 12 augustus 2023 12.00.”

Wanneer het tweetal van Maerloo voor de rechter zal verschijnen, is nog niet bekend.

Lees ook

Tweede Kamer buigt zich over ‘sekte’ in Sint Philipsland: ‘Hoe is dit mogelijk?’

Meer uit Tholen

Silke en Liva van Olympia Tholen eindigen hoog in regiofinale meerkamp

THOLEN - Silke van Houdt en Liva Visscher van gymnastiekvereniging Olympia Tholen speelden afgelopen weekend tijdens de regiofinale meerkamp turnen in het Brabantse Drunen. In Sporthal Dillenburcht streden ze om de prijzen met de beste regionale turnsters.

2 uur geleden
Nog nooit werden er zo weinig hennepkwekerijen ontmanteld als in 2023

THOLEN - De politie heeft nog nooit zo weinig hennepkwekerijen in Zeeland en West-Brabant ontdekt als vorig jaar. Het aantal ontmantelde kwekerijen is met 67 procent gedaald ten opzichte van 2019, wat neerkomt op 117 locaties waar hennep werd gekweekt. Ook op Tholen werden enkele kwekerijen opgerold.

9 uur geleden
Flinke schade bij botsing tussen twee auto's in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Twee auto's liepen dinsdagmiddag flinke schade op nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Veerdijkseweg. Het ambulancepersoneel heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand raakte gewond bij de aanrijding.

22 uur geleden
Nieuwe wieken voor twee stilstaande molens in Smerdiek en Stalland

THOLEN - Twee molens op Tholen krijgen naar verwachting nog deze week nieuwe wieken. De gemeente besloot vorig jaar om vier molens stil te zetten vanwege veiligheidsrisico's. Dit besluit volgde op enkele incidenten waarbij onverwacht de stalen roeden afbraken bij verschillende molens in Nederland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk en de Standerdmolen in Sint-Annaland kunnen waarschijnlijk eind mei weer beginnen met draaien.

1 dag geleden
Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

1 dag geleden
Zomers weer op komst? Ho maar, ook deze week veel regen op Tholen [WEERBERICHT]

THOLEN - Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint volgens weerkundigen de zomer, maar van zomers weer is voorlopig geen sprake. Er trekken regelmatig buien over Tholen en de temperaturen komen niet boven de 18 graden uit. Vooral woensdag wordt er veel regen verwacht. Waterschap Scheldestromen heeft bij Poortvliet een noodpomp ingezet om al het regenwater weg te werken.

2 dagen geleden
Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

2 dagen geleden