Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM en verdediging ruziën over beelden moord bij zaak Martien R.

OM en verdediging ruziën over beelden moord bij zaak Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - In de grote rechtszaak rond Martien R. is dinsdag onduidelijkheid ontstaan over beelden die de politie stiekem opnam rondom een moord. De advocaat van Anton R., de zoon van Martien, stelt dat justitie die niet aan de verdediging verstrekte. Het Openbaar Ministerie ontkent dat weer.

Het gaat om beelden van de moord op Peter Netten op 4 juni 2018, op het kamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss, waar R. woont. De politiecamera’s stonden te snorren in het kader van het grote onderzoek waarvoor R. en een deel van zijn familie nu terechtstaan. Daarin verwijt justitie ze het vormen van een criminele organisatie die handelde in drugs en wapens. In totaal zijn in de zaak vijftien verdachten, onder wie drie broers, de zoon, een neef en een schoonzus van Martien.

De advocate staat zoon Anton R. bij. Die is verdachte van de moord. Ze weet daardoor dat de beelden er moeten zijn, maar ze heeft ze niet gezien. "We beschikken niet over de beelden van die datum. Dat staat haaks op de belofte dat we alle gemaakte beelden zouden krijgen. Dat is reden om te twijfelen aan de integriteit van het onderzoek."

Server

Volgens de officier moeten de beelden van 4 juni wel op de server staan. "Ik ga laten weten waar de beelden precies staan." De advocate antwoordde: "Op de server staan mappen met datums. 4 juni zit er niet bij."

De moord zelf is overigens geen onderdeel van het omvangrijke proces rondom de familie. Die wordt later dit jaar als aparte zaak bij de rechtbank in Den Bosch behandeld.

Meer uit Binnenland

Sla gegevens niet zomaar op in VS, waarschuwt Van Huffelen

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven en overheden moeten goed nadenken over de risico's voordat ze hun gegevens opslaan op een harde schijf van een Amerikaans bedrijf, waarschuwt demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering). Ze reageert daarmee op een kritisch rapport van het Instituut Clingendael, in opdracht van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De onderzoekers maken zich zorgen over wetten die Amerikaanse bedrijven verplichten om gegevens over te dragen aan hun overheid als hierom wordt gevraagd, ook als die in een ander land zijn opgeslagen.

5 minuten geleden
Van Gennip vindt zwangerschapsdiscriminatie bij WNL onbegrijpelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is "onbegrijpelijk" dat de strijd tegen zwangerschapsdiscriminatie nog steeds nodig is in Nederland, zegt demissionair minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) naar aanleiding van berichtgeving over omroep WNL. In een veelbesproken artikel in het AD beschuldigden bekende presentatoren en andere (oud-)medewerkers hoofdredacteur Bert Huisjes deze week van manipulatief gedrag en zwangerschapsdiscriminatie.

53 minuten geleden
OM Amsterdam weet niets van verblijf in cel van Promes in Dubai

AMSTERDAM (ANP) - Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een verblijf in de cel in Dubai van voetballer Quincy Promes. Dat laat een woordvoerder van het OM vrijdag desgevraagd weten. Volgens het OM was er al eerder sprake van soortgelijke geruchten, maar ook toen kon niet worden vastgesteld dat Promes in Dubai zou worden vastgehouden.

1 uur geleden
Aanhouding Promes leidt tot ophef in Russische sportwereld

MOSKOU (ANP) - De aanhouding van de veroordeelde voetballer Quincy Promes in Dubai veroorzaakt ophef in de Russische sportwereld. Russische media berichtten dat de aanvaller van Spartak Moskou donderdag op het vliegveld werd tegengehouden, toen hij met zijn teamgenoten aan boord wilde gaan van een vlucht naar Sint-Petersburg.

1 uur geleden
CBS: meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar terug

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen voelen zich onveilig dan twee jaar eerder. Ook het aantal mensen dat vorig jaar aangaf slachtoffer te zijn geweest van traditionele criminaliteit (geweld, diefstal, inbraak, vernielingen) is voor het eerst sinds 2021 weer toegenomen. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor 2023.

1 uur geleden
Schip dat vastzat onder Rotterdamse brug weer los

ROTTERDAM (ANP) - De schade aan de Willemsbrug in Rotterdam valt mee nadat vrijdagochtend een containerschip tegen de brug aanvoer en vast kwam te zitten. Niemand raakte gewond, meldt de veiligheidsregio.

1 uur geleden
Wilders roept VVD en NSC op om rechts kabinet mogelijk te maken

DEN HAAG (ANP) - "Kom op VVD en NSC maak een rechts kabinet mogelijk anders komt er dankzij jullie een kabinet Timmermans!", zegt Geert Wilders op X. De voorman van PVV zegt zelf "tien keer over onze schaduw heen" te zijn gesprongen. Hij roept deze partijen waarmee hij al maanden onderhandelt over een coalitie op om hetzelfde te doen. Wilders gaat vrijdagochtend met informateur Kim Putters in gesprek.

2 uur geleden