Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM eist maand celstraf tegen verspreider seksvideo Patricia Paay

OM eist maand celstraf tegen verspreider seksvideo Patricia Paay

HAARLEM (ANP) - De officier van justitie heeft een maand celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, geëist tegen Michel V., een van de mannen die wordt verdacht van het verspreiden van een plasseksfilmpje van Patricia Paay. De 32-jarige V. moet daarnaast een geldboete van 250 euro betalen, vindt het OM.

Tegen medeverdachte Ernst van der S. (47) eiste het OM een werkstraf van 80 uur voor smaad en een geldboete van 200 euro voor het schenden van het portret- en auteursrecht van Paay.

Michel V. en Ernst van der S. vertelden donderdag in de rechtbank in Haarlem dat ze dachten dat ze het filmpje deelden in besloten groepen op sociale media als Twitter en VK.com, een Russisch sociaal netwerk. Dat gelooft de officier van justitie niet. Hij sprak van een "verregaande inbreuk op de privacy". Volgens hem is Paay hierdoor in een "virtueel moeras" verzand, omdat het moeilijk is op internet de vele kopieën te wissen.

Aandacht vragen

Beide mannen staan vrijdag voor de rechter, omdat ze niet akkoord gingen met een schikkingsvoorstel van het OM om een openbare rechtszaak te voorkomen. De website Geenstijl, die een artikel plaatste met een link naar een Twitter-bericht van V., ging akkoord met een transactie van 3000 euro. Voor V. bestond het aanbod uit een werkstraf van 60 uur en een boete van 1000 euro. Van der S. weigerde een werkstraf van 40 uur en het betalen van een boete van 1000 euro. "Voor mij is het gewoon een groot probleem als ik een strafblad krijg, dat kost me mijn baan", vreest Van der S.

De advocaat van V. betoogt dat Paay zelf een groot aandeel heeft gehad in het verspreiden van twee seksfilmpjes. Volgens hem was V. niet de eerste die ze in de openbaarheid bracht. "Paay heeft de filmpjes bewust op straat gegooid. Dan moet je ook niet raar opkijken als je de aandacht krijgt waar je zelf om vraagt", aldus de raadsman. Hij vindt ook dat er geen sprake is van belediging en vraagt om vrijspraak. "Plasseks met wederzijds goedvinden is niet seksueel verwerpelijk", betoogde de advocaat. "Dat Paay nog seksueel actief is, is geen schande. Integendeel. Het zet haar niet in een negatief daglicht."

Eerder won de zangeres een civiele rechtszaak die ze aanspande tegen beide mannen en Geenstijl. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam dat ze Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen. V. vertelde donderdag in de rechtbank in Haarlem dat hij geen inkomsten heeft om de schadevergoeding te betalen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Voorwaardelijke straffen voor verspreiders seksvideo Paay

HAARLEM (ANP) - Twee mannen die worden verdacht van het verspreiden van een seksfilmpje van Patricia Paay zijn donderdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot voorwaardelijke straffen.

22 uur geleden
Verkiezingsnacht uitgebreid te volgen op Nederlandse tv

HILVERSUM (ANP) - NPO en RTL besteden volgende week in de nacht van dinsdag op woensdag aandacht aan de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Kijkers kunnen de verkiezingsnacht met Nederlands commentaar volgen.

22 uur geleden
New Yorkse Tefaf dit keer online

NEW YORK/MAASTRICHT (ANP) - De European Fine Art Foundation (TEFAF) houdt haar jaarlijkse herfstkunstbeurs, normaliter in New York, deze keer online wegens het coronavirus. En intussen heeft de organisatie de bekende kunst- en antiekbeurs in Maastricht, die in maart van dit jaar wegens het virus halverwege werd afgebroken, voor 2021 al naar een later tijdstip geschoven.

1 dag geleden
Onderzoek naar de Nachtwacht gaat laatste fase in met 3D-scan

AMSTERDAM (ANP) - Het onderzoek dat voorafgaat aan de restauratie van de Nachtwacht is bijna afgerond. Deze week is het Rijksmuseum samen met de TU Delft begonnen met een 3D-scan. Met deze techniek brengen de onderzoekers in een maand tijd het hele oppervlak van het beroemde zeventiende-eeuwse schuttersstuk van Rembrandt van Rijn minutieus in kaart.

1 dag geleden
Daniël Verlaan en Suzanne Vermeer nieuw in top drie Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek van RTL-techjournalist Daniël Verlaan komt deze week op plek twee binnen in de Bestseller 60, blijkt uit de lijst die Stichting CPNB woensdagmiddag heeft gepubliceerd. Het nieuwe boek van Suzanne Vermeer, Midwinter, komt vers van de pers op plek drie binnen.

1 dag geleden
Paul de Leeuw gaat Op1 presenteren met Astrid Joosten

HILVERSUM (ANP) - Paul de Leeuw is vanaf volgende week vrijdag te zien als presentator van Op1. Namens BNNVARA zal De Leeuw, die de omroep in 2018 verliet voor RTL, een nieuw duo vormen met Astrid Joosten. Het huidige vrijdagavondduo, Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg, verhuist naar de maandag. Dat maakte BNNVARA woensdag bekend.

1 dag geleden
Minister: verkoop complotblad mag, wel graag naast Fabeltjeskrant

DEN HAAG (ANP) - Boekhandelaren als AKO en Bruna mogen gewoon een 'complotblad' als het tijdschrift Gezond Verstand verkopen. "Dat is ook niet iets dat je wil censureren", zegt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Maar de winkels moeten wel opletten hoe ze zo'n blad presenteren. Het past immers eerder naast de Fabeltjeskrant dan tussen de medische literatuur, zegt de bewindsvrouw.

1 dag geleden