Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM België eist tot 30 jaar cel om folteren Nederlander na ripdeal

OM België eist tot 30 jaar cel om folteren Nederlander na ripdeal

TURNHOUT (ANP/BELGA) - Het Belgische Openbaar Ministerie eist tot dertig jaar gevangenisstraf tegen de mannen die een Nederlander uit Heumen (Gelderland) ernstig zouden hebben gemarteld na de diefstal van een partij cocaïne. Het OM rekent hun onder meer poging tot moord en zwaar verminkende foltering aan.

De dertiger werd volgens het OM het slachtoffer van een streek in het drugscircuit. Zijn clan uit de omgeving van Nijmegen zou 15 kilo cocaïne gestolen hebben van een drugsbende, die vervolgens wraak nam. Ze zouden de Heumenaar hebben ontvoerd naar België en hem daar hebben gemarteld. Volgens justitie hakten ze vingerkootjes af, kerfden het woord 'dief' in zijn voorhoofd en goten ammonia in wonden op zijn rug. De bende zat volgens De Telegraaf in het nauw omdat de verloren coke van de beruchte Nederlandse drugsbaron Bolle Jos zou zijn geweest.

Tegen twee vermeende opdrachtgevers van de gruweldaden eiste het OM woensdag tijdens een zitting van de rechtbank in Turnhout een gevangenisstraf van 30 jaar. Acht andere beklaagden zouden celstraffen tussen 17 en 25 jaar moeten krijgen. Drie bendeleden met een minder belangrijke rol hoorden 3 jaar cel tegen zich eisen.

Meer uit Binnenland

Advies: splits Waternet op in twee organisaties

AMSTERDAM (ANP) - Waternet, het waterbedrijf dat het complete waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, moet worden opgesplitst in twee organisaties. Dat adviseren het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Ze melden dat er "een aantal grote uitdagingen" op het gebied van water en klimaat zijn, die vragen om "gerichtere aandacht op het gebied van drinkwatertaken en waterschapstaken".

49 minuten geleden
Gewonde bij steekpartij op school in Venlo, verdachte aangehouden

VENLO (ANP) - De politie doet onderzoek naar een steekpartij bij een school in Venlo, donderdagochtend. Een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie op X. Beiden zijn leerlingen van de school.

1 uur geleden
Utrecht: straf van wedstrijd zonder publiek blijft staan

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht moet gewoon de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe Eredivisieseizoen zonder publiek spelen. Die straf blijft staan, de kritiek van de clubleiding donderdag verandert daar niets aan. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Sharon Dijksma. Hij wil niet ingaan op de uitlatingen van de club.

2 uur geleden
Politie ontmantelt internationaal ransomware-netwerk

DEN HAAG (ANP) - Bij een grote internationale operatie zijn meerdere botnets ontmanteld die een grote rol speelden in wereldwijde cybercriminaliteit. De afgelopen dagen zijn vier mensen aangehouden: drie in Oekraïne en een in Armenië. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt.

2 uur geleden
Veel rook in Wezep door brand in loods met elektrische scooters

WEZEP (ANP) - In een loods in Wezep (Gelderland), waar zeker dertig elektrische scooters in staan, woedt een uitslaande brand. De veiligheidsregio waarschuwt dat er veel rook vrijkomt en adviseert omwonenden ramen en deuren dicht te houden.

2 uur geleden
Politie ontruimt schoolgebouw Eindhoven na incident met mes

EINDHOVEN (ANP) - De politie is bezig met de ontruiming van een schoolgebouw aan de Rachelsmolen in Eindhoven, nadat daar rond 08.00 uur een incident met een mes had plaatsgevonden. Op X spreekt de politie van "een schermutseling met een mes", waarbij iemand lichte verwondingen opliep aan een hand. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om "een bewust tegen de instelling gerichte actie".

4 uur geleden
Rotterdam verwijdert vliegtuigbom WO II, 1100 mensen geëvacueerd

ROTTERDAM (ANP) - In de wijk Middelland in Rotterdam moeten donderdag 1100 mensen voor maximaal een half etmaal hun huis uit. Deze dag wordt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog opgegraven, ontmanteld en verwijderd. De bom is gevonden op de Claes de Vrieselaan.

7 uur geleden