Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OM: aangifte gedaan tegen 'persoon gerelateerd aan The Voice'

OM: aangifte gedaan tegen 'persoon gerelateerd aan The Voice'

UTRECHT (ANP) - Er is deze week aangifte gedaan tegen een persoon die "gerelateerd is" aan het tv-programma The Voice of Holland. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door De Telegraaf.

Eerder zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

Volgens De Telegraaf gaat het "naar verluidt" om Ali B, coach in het tv-programma. Zijn advocaat Bart Swier wil dat bevestigen noch ontkennen, laat hij desgevraagd weten aan het ANP.

Verklaring

In een verklaring op Instagram stelt het management van de rapper: "Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen."

Het OM doet geen mededelingen om wie het gaat. Wel zegt de woordvoerster dat het niet gaat om Marco Borsato. Tegen de voormalige coach bij The Voice werd afgelopen december aangifte gedaan wegens vermeende onzedelijke betastingen.

Direct opgestapt

Het OM wil ook niet zeggen of de aangifte gedaan is tegen Jeroen Rietbergen, de bandleider van het muziekprogramma en partner van presentatrice Linda de Mol. Volgens BNNVARA is hij per direct opgestapt omdat er aantijgingen aan zijn adres zouden zijn.

"Wij gaan deze aangifte bekijken en bezien of er sprake is van een strafbaar feit", aldus de woordvoerster van het OM. "We gaan beoordelen of we vinden dat er sprake is van een bewijsbaar overtuigend feit", voegt ze toe.

Het stilleggen van het tv-programma volgt op onderzoek van het BNNVARA-programma BOOS.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Amerikaanse zanger Meat Loaf (74) overleden

DALLAS (ANP) - De Amerikaanse zanger Meat Loaf is donderdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent laten weten aan entertainmentwebsite Deadline. Een doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

28 minuten geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

3 uur geleden
Adele zegt concertreeks in Las Vegas op laatste moment af

LAS VEGAS (ANP) - De Britse zangeres Adele heeft haar aankomende concertreeks in Las Vegas op het laatste moment via sociale media afgezegd. Ze zou vrijdag beginnen met haar shows, maar vanwege de coronacrisis zouden er productionele vertragingen zijn, waardoor het onmogelijk werd de shows door te laten gaan.

6 uur geleden
RTL Boulevard: nieuwe melding over The Voice gedaan bij politie

HILVERSUM (ANP) - Bij de politie is een nieuwe melding binnengekomen van een zedenfeit rond The Voice of Holland. Dat meldt RTL Boulevard op basis van een politiewoordvoerder. Over welk persoon de nieuwe melding gaat, kan de politie niet zeggen, maar wel dat deze melding zou kunnen leiden tot een nieuwe aangifte.

12 uur geleden
Ali B blijft The Voice-aantijgingen ontkennen: 'trial by media'

HILVERSUM (ANP) - Ali B vindt de manier waarop de twee aangiftes tegen hem in het nieuws worden gebracht een "trial by media". Op Instagram schrijft de rapper en de The Voice-coach dat hij zich niet publiekelijk kan verweren tegen de beschuldigingen.

13 uur geleden
Videoland verwijdert afleveringen The Voice en documentaire Ali B

HILVERSUM (ANP) - De afleveringen van The Voice of Holland zijn niet meer te zien op Videoland. De streamingdienst heeft ook de documentaire The Only Way Is Up over Ali B offline gehaald, bevestigt een woordvoerder van RTL. The Voice of Holland is verwijderd "ter bescherming van de deelnemers".

13 uur geleden
Ali B, Borsato en Rietbergen zwijgen over beschuldigingen in BOOS

HILVERSUM (ANP) - Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen willen voorlopig niet reageren op de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The Voice of Holland. Dat laten hun advocaten weten.

14 uur geleden