Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Olieprijzen verder onder druk na tegenvallende vraag uit VS

Olieprijzen verder onder druk na tegenvallende vraag uit VS

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De prijs voor Amerikaanse olie is woensdagmiddag onder de 20 dollar per vat gedoken. Dat is het laagste niveau sinds 2002. Brentolie werd ook fors minder waard. De olieprijzen zakten weg toen bekend werd dat de vraag naar olie in de Verenigde Staten op recordlaagte uitkwam. Ook was sprake een recordopbouw van olievoorraden.

Een vat Amerikaanse olie kostte woensdag kort na 18.15 uur 3 procent minder op 19,50 dollar. Brentolie werd 7,2 procent goedkoper op 27,48 dollar. Volgens het Amerikaanse energieagentschap EIA daalde het wekelijkse benzineverbruik van de Amerikanen tot het laagste punt ooit. Daartegenover werden 20 miljoen vaten olie aan voorraden opgebouwd.

Het EIA-rapport onderstreept een eerdere lezing van het in Parijs gevestigde agentschap IEA, dat waarschuwde dat het terugschroeven van de productie door olieproducerende landen van de OPEC en bondgenoten niet voldoende zal zijn om de stevige daling van de vraag te compenseren. De organisatie voorziet dat dit jaar de olievraag met meer dan 9 miljoen vaten per dag zal dalen. In april keldert de vraag naar verwachting met bijna een derde tot het laagste niveau sinds 1995. Volgens de organisatie komt in 2020 een einde aan tien jaar van stijgende vraag naar olie in de wereld.

De OPEC, Rusland en andere olieproducerende landen kwamen eerder overeen de productie met bijna 10 miljoen vaten per dag te verlagen om zo de prijzen op te krikken. Die zijn fors gedaald door de coronacrisis en de prijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland op de oliemarkt.

Meer uit Financieel

Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

2 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

2 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

3 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

3 uur geleden
Nederlander op Britse sanctielijst om handel in Russische olie

LONDEN (ANP) - De Britse overheid heeft sancties opgelegd aan de Nederlandse oliehandelaar Niels Troost, omdat hij zou hebben geholpen bij het omzeilen van boycotmaatregelen tegen Russische olie. Zijn bedrijf Paramount Energy & Commodities maakte "onbelemmerde handel in Russische olie mogelijk buiten het bereik van sancties van het Verenigd Koninkrijk en de G7", maakte het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.

5 uur geleden
Frietmaker Aviko kan door stakingen niet aan vraag voldoen

STEENDEREN (ANP) - Aardappelverwerker Aviko kan dit weekend niet aan alle vraag naar verse friet voldoen, omdat medewerkers het werk in meerdere fabrieken hebben neergelegd. "De klanten die het betreft, hebben we hierover geïnformeerd", meldt het bedrijf. Het gaat om horeca-afnemers, licht Aviko toe.

5 uur geleden
Moederbedrijf Booking.com onderuit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Booking Holdings, het moederbedrijf van Booking.com, ging vrijdag onderuit op aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op resultaten van het internetbedrijf voor hotelboekingen. Ook werd bekend dat de Spaanse concurrentiewaakhond CNMC aan Booking een boete wil geven van circa 490 miljoen euro voor misbruik van zijn dominantie in de markt. Booking.com wil zich tegen de straf verzetten.

5 uur geleden