Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ogilvie eist in hoger beroep miljoenen van RTL

Ogilvie eist in hoger beroep miljoenen van RTL

LEEUWARDEN (ANP) - Medium Derek Ogilvie eist miljoenen euro's van RTL Nederland wegens het niet uitbetalen van opbrengsten van theatershows. Het al jaren slepende conflict werd maandag in hoger beroep behandeld door het gerechtshof in Leeuwarden. De raadsman van Ogilvie stelt dat het bij elkaar om 3,8 miljoen euro gaat.

Ten grondslag aan de kwestie liggen vijf overeenkomsten over de shows. Volgens Ogilvie staat in de contracten dat hij 62,5 procent van de bruto-opbrengst zou krijgen. RTL noemt dit een "per abuis gemaakte fout". Met de passage wordt een verdeling na aftrek van de kosten bedoeld, stelt de omroep.

Ogilvie zei tegen het hof dat hij altijd een deel van de bruto-opbrengst kreeg van RTL. Bijvoorbeeld voor televisie-uitzendingen en een boek. RTL vindt het vreemd dat Ogilvie pas na het stopzetten van de samenwerking in 2016 is begonnen over de uitbetaling. Hij was volgens RTL vanaf het begin betrokken bij de financiële afwikkeling. Ook zou in e-mails zijn gesproken over de manier van uitbetaling.

Vertrouwen

Volgens Ogilvie ging het om vertrouwen. Hij vindt het opmerkelijk dat RTL, "mijn familie", een fout viermaal kopieert in nieuwe contracten. "Jullie zijn toch een multinational met een juridische afdeling?" Ook zou hij geen inzicht in de berekeningen hebben gehad.

In 2018 keek de rechtbank Midden-Nederland al naar de zaak. Toen werd de kwestie zonder zitting afgedaan. Ogilvie stapte naar het hof omdat hij de toebedeling van de rechtbank te gering vond. Hij wilde maandag niet zeggen hoe hoog dat bedrag was.

Theatershows

Ogilvie en RTL werkten vanaf 2007 samen aan televisieprogramma's als De babyfluisteraar, Baby's wil is wet, The Ghost Whisperer, Unexpected en Eerste hulp bij opvoeden. Vanaf 2008 kwamen de theatershows erbij.

Pogingen om te schikken slaagden maandag niet. Het hof doet naar verwachting over tien weken uitspraak.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden