Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oesterseizoen op feestelijke wijze afgetrapt

Oesterseizoen op feestelijke wijze afgetrapt

YERSEKE - Het oesterseizoen is donderdag op feestelijke wijze afgetrapt in Yerseke.

Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal, gedeputeerde Jo-Annes de Bat, algemeen afgevaardigde Filip D’havé van de Vlaamse regering en Vlaams minister Hilde Crevits waren de eersten die een Zeeuwse oester proefden. 

Kwaliteit

De aanwezigheid van de Vlamingen is niet vreemd. Meer dan 60 procent van de Zeeuwse oesters gaat naar België. “We kunnen spreken van een mooie kwaliteit dit jaar”, zei Kees van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging. “De oesters zijn goed gevuld en heerlijk van smaak. Het seizoen ziet er beloftevol uit.” 


Foto: Nederlandse Oestervereniging

De oesterkwekers hebben in Zeeland 550 hectare percelen in het Grevelingenmeer en 1550 hectare aan percelen in de Oosterschelde.  

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 dag geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

1 dag geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

1 dag geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

2 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

2 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

3 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

3 dagen geleden