Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oekraïense vluchtelingen verhuizen van hotel naar Wemeldingsezandweg

Oekraïense vluchtelingen verhuizen van hotel naar Wemeldingsezandweg

WEMELDINGE - In de gemeente Kapelle krijgen de Oekraïense vluchtelingen vanaf aankomende zomer een nieuw onderkomen. De plek waar ze op dit moment verblijven, voormalig Hotel Wemeldinge, krijgt een nieuwe bestemming waardoor het tijdelijke onderkomen na 1 mei opgeheven zal worden. 

In een brief aan de inwoners van Wemeldinge laat gemeente Kapelle weten dat ze op zoek zijn gegaan naar lange termijn onderkomen voor de vluchtelingen. ‘’Het hotel waarin de vluchtelingen op dit moment verblijven krijgt binnenkort een nieuwe bestemming’’, vertelt burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle. ‘’We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Daaraan zat natuurlijk een aantal eisen. Zo moest de plek niet te ver van een van de dorpskernen af liggen en moesten de nutsvoorzieningen goed zijn. Tevens werd er door de inwoners van Wemeldinge op aangedrongen om in de buurt van het dorp een nieuwe locatie te vinden, gezien de Oekraïners daar hun sociale leven hebben opgebouwd.’’ 

Wemeldingse Zandweg

De nieuwe locatie, aan de Wemeldingse Zandweg 21, heeft genoeg ruimte voor de woonunits die geplaatst zullen worden. ‘’We gaan gelijkvloerse woonunits plaatsen waarin ruimte is voor alle 45 vluchtelingen die op dit moment in Wemeldinge wonen’’, zegt de burgemeester. Voor de tijd tussen 1 mei en de oplevering van de woonunits, heeft de gemeente een overeenkomst gemaakt met het hotel om de Oekraïners tot die tijd daar te blijven huisvesten. De komende jaren kunnen de vluchtelingen terecht op de Wemeldingse Zandweg. ‘’De situatie in Oekraïne lijkt voorlopig niet te stabiliseren dus kijken we nu naar de lange termijn’’, zegt Jansen op de Haar. ‘’Toch blijft het doel dat ze zo snel mogelijk terug kunnen naar hun land van herkomst. Daarom heeft integreren voor deze groep geen prioriteit maar desalniettemin worden de Oekraïense vluchtelingen heel goed opgenomen in de Wemeldingse samenleving en heeft een groot deel ook werk. We zijn trots op al onze inwoners, vrijwilligers en organisaties die hierbij helpen en dit mogelijk maken.’’

Meer uit Reimerswaal

Yersekenaar Frans van Pagee weet zeldzame velduil haarscherp vast te leggen

YERSEKE - Frans van Pagee uit Yerseke fotografeert graag dieren en stuitte deze winter in zijn 'achtertuin', natuurgebied de Yerseke en Kapelse Moer, op een wel heel mooi en zeldzaam onderwerp: een velduil. Later bleek het zelfs om een paartje te gaan.

2 dagen geleden
Woning en twee loodsen drie maanden afgesloten wegens illegale activiteiten

WEMELDINGE - Locoburgemeester Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft maandag een woning en twee loodsen in Wemeldinge voor drie maanden gesloten. 'In de loodsen aan de Noordelijke Achterweg zijn overtredingen van de Opiumwet vastgesteld', laat de gemeente weten. 'Bij de woning werd illegaal stroom afgenomen voor een hennepkwekerij.' 

3 dagen geleden
Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

6 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

1 week geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

1 week geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

1 week geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

1 week geleden