Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oecumenisch avondgebed ‘Op weg naar Pasen’

Oecumenisch avondgebed ‘Op weg naar Pasen’

VLISSINGEN - Gedurende de 40 dagen voor Pasen is er elke woensdagavond een oecumenisch avondgebed in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De vieringen zijn online te volgen via de Kerkomroep, www.Pkn-Vlissingen.nl.

Het avondgebed is een korte viering met lied, lezing en gebed. In deze veertigdagentijd vragen de kerken aandacht voor de zeven werken van barmhartigheid. ‘Zeven, dat betekent oneindig veel, manieren om te laten zien: ”Ik ben er voor jou”’, aldus de kerkgenootschappen. ‘We staan stil bij de vraag wat die woorden betekenen en hoe die woorden bepalend zijn in wat we ontvangen en in wat we doen.’ De voorgangers zijn afkomstig uit de Heilige Maria Parochie Walcheren en uit de Protestantse Gemeente Vlissingen.

De avondgebeden worden gehouden op zes woensdagen: 17 en 24 februari; 3, 10, 17 en 24 maart en zijn vanaf 19.30 uur online te volgen.

Verrassen

De zeven werken van barmhartigheid worden na 20 februari in beeld gebracht op en achter de ramen van ‘De Herberg’ op het Bellamypark. ‘Met afbeeldingen en teksten die uitnodigen tot nadenken willen we de stilte van de lockdown doorbreken en voorbijgangers verrassen met mooie beelden en teksten. Daarnaast maken we van de gelegenheid gebruik in beeld te brengen hoe we er in Walcheren voor elkaar zijn.’ Dat zijn maatschappelijke initiatieven waarin individuele gemeenteleden actief zijn of die door de diaconie ondersteund worden en ook door het werk binnen de gemeente zelf.

Meer uit Vlissingen

Bedrijventerrein Vrijburg krijgt glasvezel

VLISSINGEN - Bedrijventerrein Vrijburg krijgt een glasvezelnetwerk. In totaal wordt 3 kilometer gegraven en wordt ruim 18 kilometer aan glasvezel uitgerold om bedrijven te voorzien van een aansluiting. Dit meldt Glaspoort, een samenwerking van KPN en pensioenfonds ABP.

19 uur geleden
Molukse graven krijgen beschermde status

VLISSINGEN - De graven van Molukse KNIL-militairen op de begraafplaatsen in Oost-Souburg en Vlissingen krijgen een beschermde status. De gemeente Vlissingen neemt daarmee ook de grafrechten over.

1 dag geleden
Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

2 dagen geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

2 dagen geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

2 dagen geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

3 dagen geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

3 dagen geleden