Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

OBS de Rieburch in actie voor Oekraïense kinderen

OBS de Rieburch in actie voor Oekraïense kinderen

SINT MAARTENSDIJK - Vrijdag 18 maart hebben leerlingen van o.b.s. de Rieburch een lunch verzorgd voor gevluchte Oekraïense kinderen in Sint Maartensdijk.

De leerlingen bakten in de ochtend samen met de ouderraad van de school pannenkoeken om ze ‘s middags te kunnen serveren aan meer dan 30 kinderen en hun moeders. De tafels werden gedekt in de kleuren van de Oekraïense vlag en de ruimte vrolijk versierd met eigengemaakte knutsels voor een warm welkom.
De Oekraïense kinderen werden bij voormalig hotel ‘het Raedthuys’ door de leerlingen opgehaald en liepen hand in hand naar hun school. Daar werden ze van harte welkom geheten door Maarten Hogewoning, de directeur van de school. Deze is, samen met Marian Borgerdijn, leerkracht van de Thoolse Taalklas en coördinator van het nieuwkomersonderwijs op Tholen, druk met het voorbereiden van passend onderwijs voor deze grote groep gevluchte kinderen. De plannen zijn rond, het onderwijsconcept in orde en de uitvoering in volle gang om binnen zeer korte tijd van start te gaan met deze bijzondere groep leerlingen.
Na de pannenkoeken was er nog tijd voor samen spelen; tevreden en blije gezichtjes in het zonnetje op het plein.

Meer uit Tholen

Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

3 uur geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

7 uur geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

23 uur geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

1 dag geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

1 dag geleden
GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus

THOLEN - De GGD Zeeland opent vanaf 2 oktober weer een vaccinatielocatie in Tholen tegen het coronavirus. Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona mogen hier op afspraak een nieuwe prik halen.

1 dag geleden
Brasserie de Zeester runner-up 'Hét Lipton Terras van 2023' en wint 30.000 euro

THOLEN - Brasserie de Zeester in Scherpenisse heeft de tweede plek veroverd in de landelijke verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2023’. Dit resultaat heeft de brasserie een prijs van maar liefst 30.000 euro opgeleverd. Eerder deze zomer waren de eigenaren al de gelukkige winnaars van de maandelijkse prijs van 10.000 euro.

2 dagen geleden