Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS laat elke vijf minuten trein rijden tijdens Formule 1-weekend

NS laat elke vijf minuten trein rijden tijdens Formule 1-weekend

ZANDVOORT (ANP) - De NS laat tijdens het weekend van de Formule 1-race in Zandvoort begin september elke vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en station Zandvoort aan Zee. "Zo brengen we maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races en weer terug", laat het vervoersbedrijf donderdag weten.

Was er de vorige editie nog een bezoekersbeperking vanwege corona, dit jaar mag iedereen komen. "Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op stations", aldus de NS.

Elke racedag worden ruim driehonderd extra medewerkers van NS ingezet. "Zoveel treinen per uur op dit traject - met zulke grote aantallen reizigers betekent dat een eventuele verstoring direct grote impact kan hebben", legt het vervoersbedrijf uit. "ProRail en NS doen er alles aan om de kans hierop zo klein mogelijk te maken, maar wanneer die toch plaatsvindt die zo snel mogelijk te verhelpen."

Maatregelen

De NS neemt een reeks maatregelen. Zo worden op de avond voor het raceweekend de Sprinter-treinen vanuit het hele land naar Amsterdam en Zandvoort gebracht en klaargezet. Ook worden in iedere trein twee machinisten neergezet zodat treinen na aankomst snel kunnen vertrekken en worden treinen waar mogelijk verlengd. Er staan ook extra storingsploegen klaar die kunnen ingrijpen als het misgaat.

De complete dienstregeling voor het weekend is vanaf deze vrijdag zichtbaar in de NS-reisplanner.

Meer uit Binnenland

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie houdt volgende week "verscherpt toezicht" op de dodenherdenking en zal ingrijpen "indien daartoe onverhoopt aanleiding is". Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad. "Het college hecht grote waarde aan een veilig en waardig verloop van herdenkingen", stelt de burgemeester, die ook zegt dat er "geen ruimte en tolerantie is voor Jodenhaat en antisemitisme".

5 minuten geleden
Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand

ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander kunnen de bewoners van alle 160 appartementen in het complex zeker een nacht niet in hun eigen woning doorbrengen. Door rook- en waterschade zijn de liften van het pand defect. Daardoor is het niet veilig voor bewoners om terug te keren naar hun woning, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. In het complex wonen ook mensen die volgens de zegsman "minder zelfredzaam zijn".

15 minuten geleden
Marechaussee Schiphol voorbereid op drukke meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - De drukke meivakantie op Schiphol betekent ook dat de Koninklijke Marechaussee vol aan de bak moet. Volgens een woordvoerder is de bezetting "goed gevuld". "Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen. Het kan dan zijn dat je bij aankomst iets langer moet wachten bij de paspoortcontrole."

59 minuten geleden
Coronacommissie Tweede Kamer wil eind 2026 rapport klaar hebben

DEN HAAG (ANP) - Het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie naar de coronacrisis en het overheidsbeleid daarin, zal naar verwachting 32 maanden duren. Het onderzoek bestaat uit vier fases. Na een intensieve voorbereiding begint de commissie vanaf december 2025 met openbare verhoren. Het rapport met alle bevindingen en conclusies zal dan in december 2026 klaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt in het onderzoeksvoorstel dat woensdag aan de Tweede Kamer is aangeboden.

1 uur geleden
Man verdacht van ondergronds bankieren voor 45 miljoen euro

ROTTERDAM (ANP) - Een 47-jarige man die eerder deze maand in een toko in Rotterdam werd aangehouden, wordt verdacht van het ondergronds bankieren met een waarde van ruim 45 miljoen euro. De Rotterdamse toko fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als plek waar criminelen misdaadgeld kunnen laten versturen.

1 uur geleden
CPB: volgende week meer duidelijkheid voor formerende partijen

DEN HAAG (ANP) - CPB-directeur Pieter Hasekamp verwacht de formerende partijen eind volgende week te kunnen bijpraten over de financieel-economische gevolgen van de plannen die zij willen laten doorrekenen. Hij wil niet zeggen hoe gedetailleerd die zijn en of er verschillende scenario's voorliggen, zoals de informateurs eerder aankondigden.

2 uur geleden
Driekwart hbo-stages onderwijs is onbetaald, Dijkgraaf ontstemd

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de hbo-studenten die stage lopen op een basis- of middelbare school, krijgt hier volgens het onderzoeksbureau ResearchNed niet voor betaald. Dat vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (hbo en wo) niet uit te leggen. Hij wil hier samen met minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) afspraken over maken met werknemers en werkgevers.

2 uur geleden