Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NS: gevolgen personeelsstaking maandag door hele land voelbaar

NS: gevolgen personeelsstaking maandag door hele land voelbaar

AMSTERDAM (ANP) - Op de derde stakingsdag van NS-personeel maandag in Noord-Holland moeten reizigers in het hele land rekening houden met langere reistijden en vaker overstappen, meldt de NS. Door de staking van personeel rijden er de hele dag vrijwel geen NS-treinen in het grootste deel van Noord-Holland. Ook internationaal gaan reizigers last hebben van de actie.

"Om de dienstregeling in de rest van Nederland zo goed mogelijk te rijden, rijden we treinen van en naar station Voorhout, Almere Oostvaarders, Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal", aldus de NS. Maar het stakingsgebied is zo verweven met de dienstregeling dat ook reizigers in de rest van het land hinder kunnen ondervinden van de actie. Dat betekent dat mensen "landelijk" rekening moeten houden met meer reistijd en meer overstappen.

De NS adviseert reizigers die binnen Noord-Holland willen treinen of naar de provincie moeten om alternatief vervoer te regelen of hun reis uit te stellen. Luchthaven Schiphol blijft volgens de NS voor "noodzakelijke reizen" bereikbaar. Er is enig treinverkeer tussen Schiphol en Utrecht Centraal, maar wie op een andere manier naar de luchthaven kan komen wordt aangeraden dat te doen

Ook internationale treinreizigers gaan de staking maandag voelen. Thalys en Eurostar rijden helemaal niet. De intercity tussen Brussel en Amsterdam rijdt alleen tussen Rotterdam en Brussel en minder vaak dan normaal. De ICE naar Frankfurt rijdt drie keer vanuit Amsterdam, de IC Berlijn rijdt vanuit Duitsland tot grensplaats Bad Bentheim. De Nightjet uit Wenen reist niet verder dan Keulen.

De acties door NS-personeel worden gevoerd vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen NS en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Meer uit Binnenland

Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

48 minuten geleden
Kamminga (VVD) ziet af van kandidatuur voorzitterschap Kamer

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Roelien Kamminga gaat zich niet kandideren voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Dat bevestigt Kamminga, na berichtgeving door Nieuwsuur. Tot nu toe hebben twee kandidaten zich voor het voorzitterschap gemeld. Het gaat om Tom van der Lee (GroenLinks-PvdA) en Martin Bosma van de PVV.

3 uur geleden
Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

10 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

10 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

11 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

11 uur geleden
Vier aanhoudingen na schietpartij Den Haag, vrouw (20) gewond

DEN HAAG (ANP) - Door een schietpartij in een woning aan de Asstraat in Den Haag is even voor middernacht een vrouw (20) gewond geraakt. De politie heeft vier verdachten opgepakt, onder wie een 23-jarige man uit de stad.

12 uur geleden