Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NPO Radio 2 komt met Top 40 reclamenummers

NPO Radio 2 komt met Top 40 reclamenummers

HILVERSUM (ANP) - De Postbank en 15 miljoen mensen, KLM en One Day I'll Fly Away, Lidl en Little Brown Bag. Sommige liedjes zijn onlosmakelijk verbonden geraakt met de merken die ermee reclame maakten. Maar wat is de beste reclamemuziek uit de Nederlandse geschiedenis? NPO Radio 2 brengt het in kaart.

Publiek kan tot en met 15 december stemmen op zijn favoriete reclamemuziek. Op vrijdag 20 december wordt deze speciale top 40 gedraaid op de radiozender door dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof.

"Bijna alle reclame’s zouden zonder de liedjes totaal niet uit de verf komen. Te gek om daar nu een mooi lijstje van te maken", aldus Wouter van der Goes. "Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de Reclamemuziek Top 40 aller tijden zoeken we naar de nummers waarbij dat het beste is gelukt", zegt Erik de Zwart van de Stichting Nederlandse Top 40.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

RTL 4 schrapt voorlopig Eigen Huis & Tuin

HILVERSUM (ANP) - RTL 4 gaat vanaf september bezuinigen op programma's in de vooravond in het weekend. Dat betekent dat de dure productie Eigen Huis & Tuin voorlopig verdwijnt van de buis en dat het dagelijkse actualiteitenprogramma Editie NL wordt doorgetrokken naar het weekend, maakte RTL donderdag bekend.

3 uur geleden
Minister werkt aan extra steunpakket voor musea

DEN HAAG (ANP) - Minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) werkt aan extra maatregelen voor noodlijdende musea. Voorkomen moet worden dat er musea omvallen door de coronacrisis, vindt ze.

5 uur geleden
Aangepast 10-jarig jubileum voor The Passion

HILVERSUM (ANP) - Kijkers kunnen op Witte Donderdag voor de tiende keer genieten van het jaarlijkse paasevenement The Passion. Door het coronavirus ziet het jubileum er wel anders uit dan normaal. Niet zoals gepland met live-optredens in het bijzijn van tienduizenden mensen in Roermond, maar een livevertelling vanuit een andere locatie met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities.

10 uur geleden
U2 schenkt 10 miljoen euro om coronavirus te bestrijden

DUBLIN (ANP) - De bandleden van U2 hebben 10 miljoen euro gedoneerd voor beschermend materiaal voor zorgmedewerkers in Ierland. Dat heeft een woordvoerder van de rockgroep uit Dublin bevestigd tegenover het Duitse persbureau DPA.

10 uur geleden
Wereldwijd 50 miljoen abonnees voor Disney+

BURBANK (ANP) - De streamingservice die Disney afgelopen najaar lanceerde, heeft nu 50 miljoen abonnees. Dat heeft de entertainmentgigant woensdag bekendgemaakt.

12 uur geleden
'Een vijfde van de musea volgende maand in de problemen'

AMSTERDAM (ANP) - Een vijfde van de Nederlandse musea komt in mei in de financiële problemen als er geen verdere steunmaatregelen voor die sector worden genomen, stelt de Museumvereniging naar aanleiding van een ledenenquête. Een op de vier zou voor het eind van het jaar zelfs failliet kunnen gaan. De Museumvereniging vraagt overheden om kwijtschelding van een half jaar huur en een overbruggingsfonds van 55 miljoen euro. Ook wil de vereniging een verruiming van de Geefwet zodat mensen makkelijker geld aan musea kunnen doneren.

15 uur geleden
'In coronatijd meer behoefte aan humor en films op tv'

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse televisiekijker heeft tijdens de coronacrisis meer behoefte aan humor en cabaret op tv. Ook mag het filmaanbod worden uitgebreid. Dat blijkt uit onderzoek, gedaan in opdracht van de NPO.

20 uur geleden