Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NPO houdt in programmering rekening met tweede coronagolf

NPO houdt in programmering rekening met tweede coronagolf

HILVERSUM (ANP) - De coronacrisis blijft ook het komende seizoen belangrijk in de programmering van de NPO. "We houden rekening met een mogelijke tweede golf. Vooral door gesprekken te voeren met de omroepen over nieuwe ideeën. Mocht het door de situatie nodig zijn, dan kan er in de programmering worden geschoven", vertelt Frans Klein, directeur video NPO, aan het ANP.

De NPO heeft gemerkt dat het publiek hongerig is naar informatie en veel vragen heeft. "Daarnaast heb je als publieke omroep een verdiepende taak. We blijven de impact van het coronavirus volgen en hebben komend seizoen ook aandacht voor de verkiezingen in eigen land en de VS, het klimaat, de ouderenzorg en tal van andere onderwerpen."

Naar nieuw drama is komend seizoen 'scherp' gekeken, want het genre merkt de gevolgen van de crisis. "Het zijn moeilijke omstandigheden om drama te produceren", zegt Klein. "Door de extra coronamaatregelen is dat ook nog een tandje duurder geworden. Dat zal betekenen dat we scherpere keuzes moeten blijven maken, want we moeten absoluut niet inboeten aan kwaliteit."

Ontspanning

Drama is desondanks komend seizoen goed vertegenwoordigd bij de NPO. "We leven in de golden age of drama. Je ziet dat het publiek wereldwijd gewend is aan het hoge niveau en daar gaan ook wij in mee. We investeren liever in kwaliteit dan in kwantiteit. Bij een serie als De Vliegende Hollanders spat de investering bijna van het scherm."

Ook in coronatijd is er ruimte voor ontspanning. "Juist wanneer grote onzekerheden en stress de levens beheersen, is het belangrijk dat er ook ontspanning is", aldus de directeur video. "Dat hebben we komend seizoen bijvoorbeeld met Heel Holland bakt kids en het jubileumseizoen van Wie is de mol?"

Een belangrijke nieuwkomer is De Vooravond, de opvolger van De Wereld Draait Door, met presentatieduo Fidan Ekiz en Renze Klamer. "Een spannend nieuw programma met een spannend nieuw duo. Fidan en Renze brengen een nieuwe energie met zich mee. Ze zijn van een volgende generatie, met een eigen kijk en een frisse blik."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden