Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Noord-Korea schort militaire actieplannen tegen het Zuiden op'

'Noord-Korea schort militaire actieplannen tegen het Zuiden op'

PYONGYANG (ANP) - De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft besloten militaire plannen voor actie tegen Zuid-Korea op te schorten. Dat meldde staatspersbureau KCNA dinsdag. Het besluit zou genomen zijn tijdens een bijeenkomst van de militaire commissie van de heersende Noord-Koreaanse partij.

De afgelopen tijd zijn de spanningen tussen beide Korea's flink opgelopen nadat het Noorden vorige week een gezamenlijk verbindingsbureau aan zijn kant van de grens opblies, de dialoog had beëindigd en met militaire actie dreigde.

Het regime in Pyongyang is woest over groepen Noord-Koreaanse overlopers die naar het Zuiden zijn gevlucht en pamfletten met propagandaboodschappen over de grens vanuit Zuid-Korea blijven sturen. Het gaat vaak om pamfletten met kritiek op Kim, die worden vastgemaakt aan ballonnen of in flessen te water worden gelaten.

Eerder op dinsdag meldde een Zuid-Koreaanse militaire bron dat het Noorden opnieuw luidsprekers aan het installeren is die propaganda over de grens met het Zuiden schallen. Dergelijke geluidsinstallaties werden verwijderd nadat de twee Korea's in 2018 een akkoord hadden ondertekend om "alle vijandige handelingen" te beëindigen, zei de militaire functionaris.

Meer uit Buitenland

Netanyahu gaat Biden bedanken voor alles wat hij deed voor Israël

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu gaat tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten president Joe Biden bedanken "voor alles wat hij heeft gedaan voor Israël". Dat zei hij voor zijn vertrek naar Washington.

49 minuten geleden
Oorlog in Oekraïne belangrijker voor Kremlin dan politiek in VS

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin is momenteel niet bijster geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek waar in de komende maanden nog zo veel kan veranderen, aldus Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov. Het belangrijkste is dat de doeleinden in de oorlog in Oekraïne worden bereikt.

1 uur geleden
Derde Duitse Patriot-luchtafweersysteem aangekomen in Oekraïne

KYIV (ANP/DPA) - Het derde door Duitsland verstrekte Patriot-luchtafweersysteem is aangekomen in Oekraïne. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die de laatste weken benadrukte dat zijn land de luchtafweer nodig moest uitbreiden om het luchtruim veilig te houden.

4 uur geleden
Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

4 uur geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

7 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

9 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

9 uur geleden