Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Beveland wil weten waar het in 2030 staat

Noord-Beveland wil weten waar het in 2030 staat

WISSENKERKE - Hoe zorg je dat kinderen in 2030 nog steeds goed onderwijs krijgen, wat doe je tegen de krimp en wat zijn de kwaliteiten van Noord-Beveland?

Het zijn slechts een paar van de vragen die de gemeente in haar toekomstvisie wil beantwoorden.

Het startschot voor deze visie wordt dinsdag 26 februari gegeven in Kortgene. In het nieuwe tiny forest in de Stadspolderlaan plant waarnemend burgemeester Letty Demmers een symbolische toekomstboom.

Ateliers

De gemeente gaat in maart in alle kernen tijdens zogenaamde toekomstateliers in gesprek met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Op maandag 18 maart is er een atelier in Zaal Onder de Toren in Wissenkerke, dinsdag 19 maart in het dorpshuis in Kortgene, donderdag 21 maart in dorpshuis De Vriendschap in Kats, maandag 25 maart in De Brug in Colijnsplaat,  dinsdag 26 maart in het Drenthehuis in Geersdijk en op woensdag 27 maart in dorpshuis Casembroot in Kamperland. De avonden duren telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur. Op deze dagen wordt er in alle kernen een toekomstboom geplant.

Facetten

De toekomstvisie moet alle facetten van het leven op Noord-Beveland beslaan. Centrale vragen zijn waar de gemeente in 2030 moet staan en hoe ze zich moet ontwikkelen.

Plannen

Het is ook een opmaat voor de omgevingsvisie, die elke gemeente moet maken in verband met de komst van de nieuwe omgevingswet in waarschijnlijk 2021. In beide plannen worden bestaande toekomstvisies zoals Rondom Colijnsplaat, Rondom Kamperland en de klimaatvisie verwerkt.

Meer uit Beveland

COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

17 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

21 uur geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

23 uur geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

2 dagen geleden
In tweede kwartaal meer duidelijkheid over herstel Westerscheldetunnel

ELLEWOUTSDIJK - De N.V. Westerscheldetunnel heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de eerder dit jaar ontdekte betonschade in de oostbuis van de tunnel. 'Het meest waarschijnlijk is dat een aantal omstandigheden gezamenlijk heeft geleid tot de betonschade', laat de organisatie donderdag weten. Ze verwacht pas in het tweede kwartaal van volgend jaar uitsluitsel over de oorzaak en het herstelplan.

2 dagen geleden
Rotary viert 100 jaar in Nederland zaterdag in Goes

GOES - Rotary Nederland markeert in 2023 haar eeuwfeest met een grootschalige estafette, waarbij een symbolische bakfiets het hele land doorkruist en elke Rotary Club aandoet. Deze viering bereikt zaterdag 2 december de Grote Markt in Goes, waar de drie Bevelandse Rotary clubs zich presenteren en geld inzamelen voor Shelter Box.

2 dagen geleden