Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Beveland tast diep in de buidel voor Zeeuwse Lagune

Noord-Beveland tast diep in de buidel voor Zeeuwse Lagune

WISSENKERKE - De Zeeuwse Lagune krijgt 372.500 euro van de gemeente Noord-Beveland en hoeft openstaande rekeningen niet meer te betalen.

Dat is de uitkomst van lange onderhandelingen tussen de gemeente en de partij, die jarenlang werkte aan een plan voor een recreatie-eiland in het Veerse Meer.

Ondernemer Marco Doeleman van de Zeeuwse Lagune en andere partijen wilden er vele miljoenen in investeren. Lange tijd leken betrokken partijen enthousiast over het idee en steunden hem bij de plannenmakerij voor een toeristische hotspot.

Hotel

Het laatste idee van Doeleman voor een schiereiland met een hotel, penthouses, appartementen en vrijstaande woningen werd eind 2016 weggestemd door de gemeenteraad. Twee weken daarvoor staakten de stemmen nog met zes voor en zes tegen. In 2018 volgde een definitief ‘nee’ tegen de aanleg van een eiland.

Rechter

De Zeeuwse Lagune stapte vervolgens naar de rechter. Aan het conflict is met de schikking een einde gekomen. De gemeente denkt met de schikking een lange procedure met hoge kosten en een onzekere uitkomst te voorkomen. Beide partijen hebben afgesproken geen procedures meer te voeren over het project.

Wethouder Adrie van der Maas is opgelucht. “Het geschil is door middel van het sluiten van de vaststellingsovereenkomst finaal beëindigd. Ik ben ervan overtuigd dat dit in het belang is van de inwoners van Noord-Beveland.” Het bedrag van 372.500 euro is exclusief btw.

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

5 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

10 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

14 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

14 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

17 uur geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden