Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

Dit is een nieuw project om de inwoners van het eiland te stimuleren bewuste en gezonde keuzes te maken. ‘In de eerste fase gaan we samen met de jeugd aan de slag om hen te leren wat gezonde keuzes zijn’, laat de gemeente Noord-Beveland weten. ‘Daarmee kunnen we een verschil maken voor de toekomst. We werken aan gezonde voeding, voldoende bewegen en mentale gezondheid. Deze thema’s zijn belangrijk voor de algemene gezondheid en zijn met elkaar verbonden. Binnen Eindeloos Gezond stimuleren we gezonde gewoontes. Tenslotte is jong geleerd, oud gedaan.’ 

Acties

Sinds deze maand beginnen stapsgewijs acties die aansluiten bij de thema’s van Eindeloos Gezond: uitbreiden schoolfruit, watertappunten op iedere basisschool, project schoollunches, schooljudo, zonnebrandpalen op iedere school en kinderopvang en lessen mentale gezondheid. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Noord-Beveland, Noord-Bevelandse basisscholen, huisartsenpraktijken, Sport Zeeland, het tandheelkundig centrum, kinderopvangorganisatie Kibeo en GGD Zeeland. Woensdag hield de Noord-Bevelandse wethouder Stephan van Belzen een openingwoord. Ook burgemeester Loes Meeuwisse hield een toespraak. Het eerste watertappunt is door de leerlingenraden geopend. ‘Met elkaar hebben we vorig jaar de vraag gesteld ‘hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen gezonder gaat leven?’, aldus de wethouder. ‘En weet je wat zo gaaf is? Jullie hebben daarbij geweldige ideeën gegeven! En niet alleen jullie als leerlingen vonden dit project een goed idee, maar ook de gemeenteraad en zelfs de minister en staatssecretaris van Volksgezondheid dachten daar zo over. Dat maakte dat ze financieel een bijdrage leveren aan jullie project. En daarom kunnen we nu met elkaar aan de slag voor de gezondheid van kinderen tussen de nul en dertien jaar, omdat wij erin geloven dat jullie de toekomst zijn.’

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over het project op www.noord-beveland.nl/eindeloos-gezond.

Meer uit Beveland

Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

3 uur geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

6 uur geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

19 uur geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

1 dag geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

1 dag geleden
Jaarmarkt Borssele belooft zaterdag spectaculaire demonstraties

BORSSELE - Het dorpshart van Borssele is zaterdag weer het sfeervolle decor van de gezellige jaarmarkt.

1 dag geleden
Hoedekenskerke behoudt haar basisschool, De Regenboog verhuist naar andere onderwijskoepel

HOEDEKENSKERKE - Goed nieuws in Hoedekenskerke. Na zo'n anderhalf jaar van onzekerheid is het definitief: basisschool De Regenboog blijft bestaan. 

2 dagen geleden