Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodweer Slovenië is officieel calamiteit, schade wordt vergoed

Noodweer Slovenië is officieel calamiteit, schade wordt vergoed

ROTTERDAM (ANP) - Het Calamiteitenfonds heeft het deel van Slovenië dat kampt met noodweer en aardverschuivingen maandag aangewezen als officiële calamiteit. Daardoor vergoedt het fonds nu kosten die reizigers hebben gemaakt voor bijvoorbeeld reisaanpassingen, repatriëring en niet-genoten vakantiedagen.

De calamiteit gaat met terugwerkende kracht in vanaf afgelopen vrijdag en geldt voor mensen die tijdens het noodweer al in Slovenië waren, laat een woordvoerster weten. Reizigers kunnen de kosten terugvragen via hun reisorganisatie.

Slovenië kreeg vorige week te maken met zware regenval, aardverschuivingen en overstromingen, waardoor onder meer twee Nederlanders zijn overleden. Het nationale milieuagentschap van dat land verwacht maandag nog maar een paar regenbuien. Het waterpeil van de rivier de Mur, op de grens met noorderbuur Oostenrijk, is sinds zondagavond aan het dalen. Het gevaar voor aardverschuivingen blijft nog wel.

De alarmcentrale van de ANWB, Eurocross en SOS International lieten eerder weten zo'n dertig meldingen te hebben ontvangen van kapotte voertuigen en weggespoelde spullen. Die laatste organisatie heeft getroffen Nederlanders zondag met bussen opgehaald uit Slovenië.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

11 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

14 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

16 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

18 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden