Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodopvang voor zo'n honderd vluchtelingen in Middelburg

Noodopvang voor zo'n honderd vluchtelingen in Middelburg

MIDDELBURG (ANP) - Middelburg gaat vanaf zondag zo'n honderd vluchtelingen opvangen, meldt de gemeente. Evenementenlocatie Studio A58 zal door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ingericht worden voor noodopvang. Eind volgende week is er op de locatie plek voor nog eens honderd tot 150 personen.

Met de opvangplek geeft de Zeeuwse gemeente gehoor aan de oproep van onder meer de burgemeester van de gemeente Westerwolde (Ter Apel) en het demissionaire kabinet om het azc in het Groningse Ter Apel te helpen met de opvang van asielzoekers. Daar sliepen afgelopen week 750 mensen in de nachtopvang, terwijl er plaats was voor 275. Vanaf de aanmelding in Groningen moeten asielzoekers worden doorgeplaatst naar andere centra in het land, maar door een gebrek aan plekken stokt die doorstroom. Om te voorkomen dat mensen in tenten opgevangen moeten worden, is aan burgemeesters gevraagd noodopvangplekken te creëren. Nog dit weekend wil het kabinet duizend opvangplekken realiseren.

De gemeente Middelburg noemt de mogelijke opvang in tenten vanwege de hoge nood in Nederland "niet menselijk en wenselijk. Zeker niet met oog op de herfst en de winter die in aantocht is." De gemeente ziet het als plicht mee te werken aan de opvang, Middelburg verzorgde een aantal jaren geleden ook noodopvang.

De opvang in Middelburg, gelegen langs de A58, is in eerste instantie voor de periode van een half jaar. Daarna kan opnieuw met een half jaar verlengd worden. De Veiligheidsregio Zeeland neemt de eerste organisatie op zich, later wordt de opvang overgedragen aan het COA.

7 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

miekje59 1 maand geleden
Als ter apel nu de uitgeprocedeerden en kanslozen nu eens zou buiten donderen is er een overschot aan plaats,maar dan doen ze niet ,want kunnen ze niet,, vangen,, .Want als er geen geld tegenover stond zouden ze heus niet zo vredelievend zijn.En waarom worden ze niet in Den Haag of bij Willem en Maxima ondergebracht? Die zijn toch zo begaan met het ,, lot ,, van deze profiteurs!
J. Davidse. 1 maand geleden
Aha, de goudzoekers komen de provincie al binnenstromen. Mensen, hou je dochters binnen of geef ze pepperspray mee als ze buiten gaan...
Braspenning 1 maand geleden
Miiddelburg heeft zijn best al gedaan met een AZC dus ophouden met nog meer. er zijn al meer dan genoeg buitenlanders die hier niks te zoeken hebben dus wegwezen naar eigen land
Farmer. 1 maand geleden
Nederland is overbevolkt wat de grootste oorzaak is van de stikstofproblematiek, wat nu juist weer zorgt voor stagnatie in o.a. de woningbouw. Maar dat is nog niet alles. Over iets meer dan 20 jaar heeft de helft van de bevolking een niet-westerse achtergrond waarvan een zeer groot deel er islamitische opvattingen op na houd die volstrekt botsen met westerse waarden en normen zoals de positie van de vrouw en de LHBTI cultuur. Bovendien is de integratie mislukt en leven bevolkingsgroepen langs elkaar heen. Nog maar te zwijgen over de vele miljarden die zijn uitgegeven voor de opvang, huisvesting, zorgkosten en begeleiding van immigranten. Het totaal van die uitgaven staat gelijk aan de totale aardgas opbrengsten sinds de jaren zeventig. Het huidige immigratiebeleid van ons kleine overbevolkte land is onmogelijk op deze manier vol te houden. Nederland zou er goed aan doen het Deense beleid van gesubsidieerde opvang in de regio over te nemen. Het huidige beleid is gebaseerd op misplaatste barmhartigheid en versterkt nog meer de polarisatie en toenemende onverschilligheid jegens de politiek.
bung 87 1 maand geleden
eerst 100 en nu al 250??? middelburg buigt weer eens voor dat stel proleten in den haag. middelburg heeft vroeger al genoeg gedaan. voor de eigen mensen hebben ze nooit tijd of ruimte. en eenmaal hier gaan ze never nooit meer weg. elke gemeente zou moeten weigeren--heel misschien gaan dan de haagse oogjes open.
roboehlen 1 maand geleden
En zo worden gemeenten gedwongen om maar meer asielzoekers op te nemen door het COA. Als je geen plek hebt kun je dat gerust zeggen, maar hier in NL moet altijd het onmogelijke voor mogelijk gehouden worden. Makkelijk om simpelweg teveel mensen op te nemen om vervolgens te klagen dat ze het niet goed hebben en anderen indirect verplichten om mee te doen aan deze gekkigheid. Nou fijn, ik zie ze wel verschijnen. Studio A58 zit op een redelijk afgelegen bedrijventerrein hier vlakbij, tegen een nieuwbouwwijk aan. Daar zullen de mensen blij mee worden, hele stromen van asielzoekers door hun wijk heen.... 250 man klinkt niet veel maar voor mensen die in de buurt wonen weten dat er een hotel naast zit waar ze ook nog veel plek hebben. Nu snap ik dat ze de omstreden hondenbelasting hier in de gemeente niet opheffen maar 30 km verderop wel. Het zal toch betaald moeten worden en de gemeenten hebben zogenaamd altijd al veel te weinig budget. Geef rijkelijk aan de ene kant en pak (on)opvallend zoveel mogelijk van je eigen burgers. Denk je dat hun de thermostaat keurig op een 18/19 graden houden? Daar komt toch een tegemoetkoming voor omdat ze alles achter hebben 'moeten' laten dus stoken maar...
bung 87 1 maand geleden
pakeer die asielzoekers maar in de huizen van de personen die ze toelaten. nederland IS al te vol. stop eens met het toelaten van steeds meer gelukszoekers en sluit de grenzen. in iran en pakistan is ook plaats--waarom altijd in het westen.

Meer uit Binnenland

'Quarantaine-stel' niet langer in isolatie in Haren

GRONINGEN (ANP) - Het Spaans/Portugese 'quarantaine-stel' hoeft niet langer in isolatie te blijven in Haren. Dat heeft het OM Noord-Nederland dinsdag laten weten. Het OM heeft hiertoe besloten omdat de twee negatief hebben getest op corona. Eerder liet de advocaat van het stel al weten dat ze vrijgelaten werden.

1 uur geleden
Milieuorganisaties blij met sluiting kolencentrale Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is goed nieuws dat de Onyx-kolencentrale in Rotterdam op korte termijn dichtgaat om Nederland te helpen bij het halen van de klimaatdoelen. Dat zeggen milieuorganisaties Greenpeace Nederland, Urgenda en Milieudefensie in een reactie.

1 uur geleden
KLM biedt excuses aan voor afhandeling 'coronavluchten'

AMSTELVEEN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM biedt zijn excuses aan voor het rommelige verloop van de afhandeling van twee vluchten uit Zuid-Afrika afgelopen vrijdag. Verschillende passagiers klaagden over de wijze waarop ze in isolatie werden geplaatst vanwege de nieuwe Omikron-variant die is ontdekt in het zuiden van Afrika. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen nog met KLM in gesprek. Volgens een woordvoerder van de maatschappij is van een eventuele schadevergoeding nog geen sprake.

3 uur geleden
Onderzoek: financiële gezondheid umc's hobbelt achteruit

DEN HAAG (ANP) - De acht Nederlandse academische ziekenhuizen zijn er in financieel opzicht opnieuw slechter voor komen te staan in het afgelopen jaar. Volgens een onderzoek van accountants- en adviesbureau BDO Accountants & Adviseurs scoren ze gemiddeld een 6,8 voor hun 'financiële gezondheid', vergeleken met een 7,3 een jaar eerder. In 2018 scoorden ze nog een 7,8 en het jaar daarvoor een 9,2.

4 uur geleden
Marine gaat twee nieuwe fregatten naar vrouwen vernoemen

DEN HAAG (ANP) - De marine gaat twee nieuwe fregatten vernoemen naar vrouwen, schrijft demissionair minister Henk Kamp van Defensie aan de Tweede Kamer. Eind vorig jaar nam de Kamer een motie van GroenLinks aan waarin hierop werd aangedrongen.

5 uur geleden
Politie stopt met preventief fouilleren rond Hedel

MAASDRIEL (ANP) - De politie stopt woensdag voorlopig met preventief fouilleren in en rond het Gelderse Hedel. De omgeving van het dorp geldt vanaf woensdag niet meer als veiligheidsrisicogebied en dan is zomaar fouilleren niet meer toegestaan. De politie heeft sinds mei van dit jaar grote controles in Hedel gehouden en daarbij geregeld automobilisten betrapt die wapens, zwaar vuurwerk of andere verboden waar bij zich hadden.

6 uur geleden
Een op de drie ziekenhuizen schrapt nu alle planbare zorg

UTRECHT (ANP) - In 25 Nederlandse ziekenhuizen, ruim een op de drie, wordt in het geheel geen planbare zorg meer verleend. Onder die noemer vallen bijvoorbeeld knie- en heupoperaties. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van eind vorige week, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In de vorige rapportage, die vrijdag verscheen, was de planbare zorg in 12 van de 74 ziekenhuizen helemaal geannuleerd.

6 uur geleden