Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodfonds voor Tholenaren die in broodnood komen

Noodfonds voor Tholenaren die in broodnood komen

THOLEN - De gemeente komt zelf met extra hulp voor ondernemers die snoeihard getroffen worden door de Corona-crisis. Er is een noodfonds voor inwoners die in broodnood komen. Daarnaast komt Tholen met een extra rijtje maatregelen om zo ondernemers, verenigingen en dorpshuizen bij te staan.

Hiermee reageert het gemeentebestuur op vragen van de VVD. De partij riep de gemeente op om mensen die nu in moeilijkheden komen te steunen. Dat heeft Tholen ter harte genomen. B&W verwijst allereerst naar de landelijke maatregelen, maar wil deze indien nodig en waar mogelijk aanvullen.

"Met name waar het gaat om ondersteuning van ZZP'ers hebben we een rol", zegt het collega dat in afwachting van concrete handvatten vanuit het rijk een noodfonds heeft ingesteld voor Tholenaren die van de een op de andere dag geen inkomen meer hebben en daar op korte termijn ook niet in kunnen voorzien. Verder geeft het gemeentebestuur aan dat facturen van ondernemers snelt betaald worden, dat er tot 1 juli uitstel van betaling gevraagd kan worden en dat er tot die tijd geen invorderingsactiviteiten zijn en ook legt Tholen tot die tijd geen nieuwe aanslagen op.

Ook worden leges die betaald zijn voor evenementen die door de coronacrisis niet doorgaan terugbetaald. Uitbaters van de sport- en gemeenschapscentra Haestinge, Wellevaete en Meulvliet hoeven zo lang de maatregelen tot sociale onthouding duren geen huur te betalen. Dat geldt ook voor de Thoolse dorpshuizen. Ook verenigingen krijgen tot minstens 1 juni geen facturen. "Als de maatregelen van sociale onthouding verlengd worden zullen wij ook onze economische maatregelen verlengen", zegt het college. Tholen gaat verder de ondernemers actief wijzen op landelijke en lokale economische maatregelen. Zowel de landelijke als de lokale hulp gaat direct in. 

Meer uit Tholen

Vanaf september krijgt Tholen haar eigen Repair Café

THOLEN - Een kapotte broodrooster, laptop of stofzuiger weggooien? Dat hoeft binnenkort op Tholen niet meer. Het eiland krijgt namelijk haar eigen Repair Café. Vanaf september wordt er gestart met reparaties in de grote zaal ‘de Klipper’ in Zorgcentrum Ten Anker. 

1 uur geleden
Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

19 uur geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

22 uur geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

1 dag geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

1 dag geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

1 dag geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

2 dagen geleden