Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Noodbevel Den Haag uitgebreid tot Rijswijkseplein

Noodbevel Den Haag uitgebreid tot Rijswijkseplein

DEN HAAG (ANP) - Het noodbevel dat de gemeente Den Haag vrijdagavond heeft afgekondigd is uitgebreid van de binnenstad naar het Rijswijkseplein en omgeving. De gemeente besloot daartoe omdat ze nog steeds aanwijzingen heeft dat er mensen uit zijn op het verstoren van de openbare orde.

De gemeente had het noodbevel in eerste instantie afgekondigd voor het centrum van de stad vanwege de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge over de nieuwe coronamaatregelen. Bij de vorige coronapersconferenties braken buiten ongeregeldheden uit. Dit keer bleef het rustig in de omgeving van de Turfmarkt, de straat waarin onder meer het ministerie van Justitie en Veiligheid is gevestigd en waar de persconferentie werd gehouden.

Toch houdt de gemeente er nog rekening mee dat er onrust ontstaat. Mensen die aantoonbaar uit zijn op ongeregeldheden of verstoring van de openbare orde, en zich niet uit het gebied verwijderen waarvoor het noodbevel geldt, kunnen worden aangehouden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Peter van der Vorst: RTL wist niets van misstanden bij The Voice

HILVERSUM (ANP) - Programmadirecteur van RTL, Peter van der Vorst, noemt het "pijnlijk" dat de zender niet op de hoogte is gesteld van het grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice. Van der Vorst zei in de talkshow Beau dat ook na specifieke navraag door RTL bij producent ITV of er iets was dat ze moesten weten, niets is gezegd.

9 minuten geleden
Acteur Jacob Derwig wint negentiende seizoen De Slimste Mens

HILVERSUM (ANP) - Acteur Jacob Derwig heeft het negentiende seizoen van De Slimste Mens gewonnen. De acteur versloeg vrijdagavond in de finale van de KRO-NCRV-kennisquiz journalist Martin Visser en schrijver Frank Heinen. Derwig (52) is de eerste acteur die de quiz wint. Hij volgt cabaretière Lisa Loeb op. Die won vorige zomer De Slimste Mens.

2 uur geleden
Centrum Seksueel Geweld roept op 'victim blaming' te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) heeft een 'Brief aan Nederland' geschreven waarin het oproept zogenoemde 'victim blaming' van slachtoffers van seksueel geweld te voorkomen. "Want we weten nog altijd niet goed met die verhalen om te gaan. Vijfenzeventig (!) procent van de slachtoffers van seksueel geweld krijgt te maken met beschuldigende opmerkingen en ongepaste vragen", zo staat in de brief.

4 uur geleden
Aantal chats Slachtofferhulp verdriedubbeld na BOOS-uitzending

BERGEN (ANP) - Het aantal chatgesprekken dat Slachtofferhulp voert is verdriedubbeld sinds de BOOS-uitzending van donderdagmiddag over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland. Het aantal telefoontjes is verdubbeld, zegt een woordvoerder nadat NU.nl eerder over de drukte bij de hulpdienst berichtte.

4 uur geleden
Staatsagent: KLM moet meer doen tegen belastingontwijking piloten

DEN HAAG (ANP) - KLM moet beter zijn best doen om te voorkomen dat het bedrijf meewerkt aan belastingontwijking door piloten en cabinepersoneel dat buiten Nederland woont. De regeling voor hun reiskostenvergoeding maakt het makkelijk om in het buitenland te gaan wonen om belastingredenen. Staatsagent bij KLM Jeroen Kremers gaat daarover in gesprek met de luchtvaartmaatschappij, melden ministers Sigrid Kaag (Financiën) en Mark Harbers (Infrastructuur) aan de Kamer.

4 uur geleden
KHN teleurgesteld dat Rutte de horeca geen duidelijkheid geeft

DEN HAAG (ANP) - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is teleurgesteld dat er voor het weekeinde geen duidelijkheid is gekomen over versoepelingen van de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte wilde tijdens de persconferentie na de ministerraad alleen zeggen dat hij "gematigd optimistisch" is dat het kabinet dinsdag versoepelingen kan aankondigen. Daarbij wordt als eerst gekeken naar sectoren die hun deuren nog gesloten moeten houden, zoals de horeca en de cultuursector.

5 uur geleden
Weerman Piet Paulusma geridderd in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Weerman Piet Paulusma is vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau in de Statenzaal in het provinciehuis in Leeuwarden. Paulusma kreeg deze koninklijke onderscheiding van de commissaris van de Koning van Friesland Arno Brok en burgemeester van Harlingen Ina Sjerps. "Paulusma toont zich een ware ambassadeur voor Fryslân en de Friese taal", aldus Brok.

5 uur geleden