Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nominatie Wemeldinge zet Zeeland op de kaart'

'Nominatie Wemeldinge zet Zeeland op de kaart'

WEMELDINGE - Wemeldinge is in de race voor de titel 'Allermooiste dorp van Nederland'. Vijftig dorpen zijn genomineerd in deze verkiezing van de ANWB. “Deze belangstelling zet Zeeland mooi op de kaart”, vindt waarnemend burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle.

De top vijf en winnaar van de verkiezing maakt de ANWB in september bekend. Ze ontwikkelt fiets- en wandelroutes langs die dorpen, zodat iedereen ze kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een boek met daarin de vijftig mooiste dorpen.

Bezoekers

Het publiek kon eerder dit jaar stemmen op één van de veertig dorpen die de ANWB selecteerde volgens de criteria: beschermd dorpsgezicht, mét kerk en bij voorkeur maximaal 15.000 inwoners. Stemmers mochten ook zelf een dorp aandragen. “Hierdoor kwam Wemeldinge terecht in de selectie van de vijftig allermooiste dorpen van Nederland”, vertelt waarnemend burgemeester Naterop. “Ik vind het bijzonder dat Wemeldinge door het publiek naar voren is geschoven. Ik heb begrepen dat dit niet zozeer inwoners van Wemeldinge zelf zijn, maar juist bezoekers. Ik stel me zo voor dat dit bijvoorbeeld duikers zijn die op de Oosterschelde afkomen en gecharmeerd raken van Wemeldinge. Daar ben ik trots op.”

Parel

Naterop woont in het Noord-Brabantse Babyloniënbroek en was voor zijn aanstelling in Kapelle, in februari dit jaar, nog nooit in Wemeldinge geweest. Maar ook hij heeft de schoonheid van het dorp al ontdekt, zegt hij. “Toen ik Wemeldinge voor het eerst bezocht, was ik aangenaam verrast. Het is echt een pareltje. De Dorpsstraat met haar mooie bomenrij… en natuurlijk de jachthaven.” Alle pluspunten heeft de gemeente, in samenspraak met MKB Wemeldinge, op een rij gezet en naar de ANWB gestuurd. 

Masterplan

Deze maand komt er een ANWB-journalist sfeer proeven in Wemeldinge. “Samen met MKB Wemeldinge bieden we deze journalist een mooi programma aan, zodat Wemeldinge straks goed gepresenteerd wordt in het boek.” Naterop wil de verslaggever ook vertellen over het toekomstplan voor Wemeldinge, waaraan de gemeente volop werkt. “We willen laten zien dat er nog het een en ander in het vat zit voor Wemeldinge. Het masterplan biedt straks een stip aan de horizon voor waar we met Wemeldinge naartoe willen in de komende pakweg tien jaar.” Het is bijvoorbeeld een wens om bedrijventerrein Choorhoek aan te pakken. “Met een betere uitstraling van dat gebied kom je daar heel anders het dorp in.”

Arrangementen

Een ander onderwerp in het masterplan is het versterken van het ‘toeristisch product Wemeldinge’ door meer samenwerking met de omgeving. “Het zou mooi zijn om de samenhang met onder meer Yerseke en Goes te verbeteren door bijvoorbeeld arrangementen te ontwikkelingen. Dan krijg je een heel snoer met parels.”

Meer uit Reimerswaal

Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

3 uur geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

10 uur geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

1 dag geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

1 dag geleden
Léon Jansen en Patrick Leendertse dragen Schoorse herfstmarkt over aan nieuw bestuur

SCHORE - Zaterdag vond de Schoorse herfstmarkt, die veertig jaar geleden voor het eerst gehouden werd, plaats. Het was na twintig jaar de laatste van organisatoren Patrick Leendertse en Léon Jansen. Zij dragen het stokje over aan een nieuwe groep enthousiaste dorpsgenoten.

2 dagen geleden
Beweegroute feestelijk en sportief geopend in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Bij V.V. Krabbendijke is vrijdag de beweegroute in en rond het dorp officieel geopend.

2 dagen geleden
Bedrijvendag bij Calvijn College in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Donderdag organiseert locatie Krabbendijke Kerkpolder van het Calvijn College een bedrijvendag. Zeventig bedrijven presenteren die dag hun bedrijf aan zeshonderd leerlingen om ze enthousiast te maken voor een stage of BBL-opleiding bij hun bedrijf.

2 dagen geleden