Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog zeker 2 verdachten voortvluchtig na overval waardetransport

Nog zeker 2 verdachten voortvluchtig na overval waardetransport

AMSTERDAM (ANP) - Nog zeker twee verdachten van de gewapende overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord zijn voortvluchtig. Dat wijst onderzoek van de politie uit.

In totaal zijn zes verdachten aangehouden, een zevende is overleden. Eerder sprak de politie van zeven verdachten plus de overleden persoon, maar dat aantal bleek niet te kloppen. Het zijn allemaal mannen en ze komen volgens de politie uit België en Frankrijk.

In Broek in Waterland zijn vier verdachten aangehouden, van wie er twee gewond raakten. Een vijfde verdachte is gereanimeerd maar stierf ter plekke. Het is nog niet bekend hoe die om het leven is gekomen. De gewonden moesten beiden naar het ziekenhuis. Een van hen is daar inmiddels ontslagen. De ander verkeert volgens een politiewoordvoerster niet in levensgevaar. De overige twee aanhoudingen vonden plaats in Diemen en rond 15.30 uur op de snelweg A16 in de buurt van Kralingen.

Richting Diemen

De politie meldt verder dat ze woensdag ook een auto heeft achtervolgd die met hoge snelheid richting Diemen reed. Vanuit dit voertuig is vermoedelijk geschoten op de politie. Bij een viaduct op de Overdiemerweg, ter hoogte van de A1, vond de politie na de achtervolging een uitgebrand voertuig. Ook stond er nog een andere auto, waar een persoon in zat. Die is aangehouden. De recherche is op zoek naar mensen die hebben gezien dat er vanuit de auto die richting Diemen reed is geschoten op politievoertuigen.

De overvallers hebben buit gemaakt, maar de politie kan hier geen details over geven. Ook wordt niet bekendgemaakt of de politie - een deel van - de buit heeft kunnen veiligstellen.

Politiechef Frank Paauw spreekt van een "heftig incident" voor "alle betrokken collega’s". "Er is met automatische wapens op politiemensen geschoten. Zo’n vijftig collega’s zijn direct geconfronteerd met automatisch vuur. Ik ben trots op onze collega's die moedig hebben doorgepakt en deze aanhoudingen hebben verricht. Met man en macht zetten we nu in op deze zaak."

Meer uit Binnenland

Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

33 minuten geleden
Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

1 uur geleden
Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

2 uur geleden
Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

4 uur geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

4 uur geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

5 uur geleden
Minder nachtvluchten op Schiphol, ban op luidste vluchten in nacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

6 uur geleden