Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nog veel opties op tafel bij Catshuisoverleg over corona

Nog veel opties op tafel bij Catshuisoverleg over corona

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet bespreekt vrijdag in het Catshuis wat er gedaan moet worden aan de oplopende coronacijfers. Verantwoordelijke bewindspersonen en deskundigen praten over de huidige virussituatie en het advies vanuit het Outbreak Management Team (OMT), dat donderdag al bijeenkwam. Bij het Catshuisoverleg worden meestal de grote lijnen voor het coronabeleid uitgezet.

Bij de laatste coronapersconferentie, half september, kondigden demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge nog versoepelingen aan. Sindsdien is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer sterk toegenomen, net als het aantal mensen dat op de intensive cares terechtkomt. Het coronabeleid is er momenteel op gericht om kwetsbaren te beschermen, maar ook om de druk op de zorg binnen de perken te houden, heeft het kabinet steeds gezegd. Die cijfers zien er slechter uit dan voorzien, erkende De Jonge eerder deze week nog. Aanscherping van de maatregelen ligt dan ook voor de hand.

Bronnen melden dat het kabinet openstaat voor een breed scala aan stappen. Zo wil De Jonge niet uitsluiten dat er maatregelen komen die alleen gericht zijn op ongevaccineerden. Ook de mogelijkheid om regionaal in te grijpen, ligt weer op tafel. Daar werd tot nu toe van afgezien, onder meer omdat dat zou kunnen leiden tot problemen in de handhaving en omdat in een klein land als Nederland mensen makkelijk tussen regio's reizen. Het OMT-advies over maatregelen zal een centrale rol spelen in de keuzes uiteindelijk gemaakt worden.

Een definitief besluit over de maatregelen wordt genomen tijdens een apart overleg dat voor dinsdag op de agenda staat. In de tussentijd wordt met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad gesproken over onder meer de handhaafbaarheid van de voorgenomen maatregelen. De plannen worden bekendgemaakt op een nieuwe coronapersconferentie, dinsdagavond. Toch zijn tot nu toe meestal al na het Catshuisberaad voorgenomen plannen uitgelekt, tot grote ergernis van de Tweede Kamer.

Meer uit Binnenland

KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

11 minuten geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

16 minuten geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

1 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 uur geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

2 uur geleden